РОБОТА НАЦІЛЕНА НА РЕЗУЛЬТАТ

26 грудня 2018 року

    На моїй пам’яті, в Україні з дисципліни годівля та технологія кормів у вищих навчальних закладах діяли три потужні наукові школи – Київська, Львівська та Подільська, учнем якої я є. Аналізуючи їх ефективність, відмічав найвищу результативність діяльності Київської наукової школи Павла Дмитровича Пшеничного.

     Мене, як молодого науковця у 1996 році зацікавило чому це так. Ближче знайомство із науковою школою дозволило зрозуміти, що велика роль в цій успішній діяльності належить керівнику. На той період традиції наукової школи Павла Дмитровича Пшеничного провадив академік Ільдус Ібатуллович Ібатуллін.

     Пізніше, сформувавшись як науковець, мав нагоду опонувати чотири кандидатські та дві докторські дисертацій, які виконувалися під керівництвом чи консультуванням Ільдуса Ібатулловича. Оцінюючи роботи позитивно, бачив на скільки в них логічно викладений матеріал та які конкретні висновки з нього витікають.

   Доля склалась так, що з 2014 року мені пощастило працювати в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на кафедрі біології тварин та викладати дисципліну «Утримання та гігієна тварин».

Генеральний план навчальної лабораторії “конярства

   З 2016 року, будучи на посаді завідуючого кафедрою конярства і бджільництва, найтісніше стикнувся з роботою Ільдуса Ібатулловича під час реконструкції стайні навчально-науково-виробничої лабораторії конярства. Завдяки цьому конкретно побачив роботу університету та першого проректора, який у своїй діяльності, він враховує потреби студентів та старається їх першочергово задовільнити.

   Пам’ятаю, ще до реконструкції, коли проходили з ним по стайні і дивилися в якому вигляді були денники, саме приміщення та прилегла територія, він сказав – «Для нас діло честі покращити умови практичного навчання і якість послуг для студентів, удосконалити ефективність роботи, стати кращими конкурентів, поліпшити роботу з партнерами, інвесторами та постачальниками». Сьогодні результат уже бачимо у сучасному вигляді діяльності цієї лабораторії, видно подальший розвиток її матеріально-технічної бази та поліпшення у роботі персоналу.

Презентація про ННВ лабораторію конярства

    Незважаючи на сумніви щодо досягнення цілі у лютому 2018 року, сьогодні ми бачимо реальні результати, що отримані завдяки злагодженому управлінню Ільдуса Ібатулловича, взаємовідносинами, правильною організацією взаємодій та взаємозв’язків дослідних господарств, успішних випускників, різних служб університету, партнерів.

Генеральний план стайні НУБіп за нормами ВНТП

      Також розроблений план реконструкції території ННВЛ конярства на майбутнє.

  

    Така результативна діяльність повністю відповідає міжнародним стандартам якості менеджера високого рівня і полягає у наступних принципах – орієнтація на студента, лідерство, залучення висококваліфікованого персоналу, системний підхід до управління, постійні поліпшення, прийняття рішень на основі фактів, взаємовигідні відносини з науково-педагогічними працівниками, постачальниками та партнерами.

Завідувач кафедри конярства та бджільництва

проф. М. Повозніков

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook