На факультеті землевпорядкування відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Сучасні геоінформаційні технології у гібридних війнах та військових конфліктах»

25 грудня 2018 року

     На факультеті землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему: «Сучасні геоінформаційні технології у гібридних війнах та військових конфліктах».

     Організаторами круглого столу стали кафедра геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі та НУБіП України, ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» та асоціація «Земельна спілка України».
     Круглий стіл зібрав біля 50 учасників з: вищих навчальних закладів, держаних установ і організацій та приватних компаній в сфері геоінформаційних технологій та технологій дистанційного зондування Землі і також підрозділів Збройних сил України.

     Зі вступним словом виступили декан факультету землевпорядкування Тарас Олексійович Євсюков і завідувач кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Світлана Станіславівна Кохан.

     На даному заході з доповідями та обговореннями виступили:
Станкевич Сергій Арсенійович – Open scientific geospatial data in military applications: data fusion, superresolution and spectra transfer.
Доманський Олексій Олександрович – Використання супутникових знімків для завдань розвідки та оборони.
Путренко Віктор Валентинович – Аналіз регіональних військових конфліктів з використанням ГІС.
Липський Валентин Тофільович – Сучасні геоінформаційні системи у сфері національної безпеки.
Пєстова Ірина Олександрівна – Картування змін рослинного покриву з використанням різночасових багатоспектральних супутникових зображень.
Мартин Андрій Геннадійович – Розвиток професійної підготовки фахівців для геоінформаційного забезпечення збройних сил України.
Костюченко Юрій Васильович – Застосування методик аналізу великих обсягів неструктурованих даних з різнорідних джерел та адаптивних поведінкових моделей для виявлення просторово-часових особливостей соціально-економічних змін на кризових територіях.

     Активну участь в обговоренні питань використання сучасних геоінформаційних систем і технологій у гібридних війнах та військових конфліктах брали Востоков Анатолій Борисович, Дороздівський Олег Петрович, Крельштейн Петро Давидович та інші.

  

     В результаті обговорення заслуханих доповідей та проведеної дискусії, запропоновано рекомендації щодо створення нових та вдосконалення існуючих географічних інформаційних систем; удосконалення підходів геоінформаційного аналізу й моделювання; впровадження новітніх технологій збирання та оновлення геопросторових даних; у зв’язку із започаткуванням нової спеціальності «Науки про Землю» в Національному університеті біоресурсів і природокористування України доцільно включити до вивчення навчальних дисциплін завдань геоінформаційного аналізу й моделювання, інтелектуального аналізу даних для забезпечення потреб Збройних сил України.

Олександр Дроздівський 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook