Реальність, мрії та фантазії ... Журналісти- першокурсники НУБіП запрошені на Другий Міжнародний форум фотографії KyivPhotoWeek

24 жовтня 2018, 20:27
м. Київ

  "Фотографія – це таємниця про таємницю. Чим більше вона розповідає Вам, тим менше Ви знаєте", - сказав іспанський письменник і журналіст А. Перес-Реверте. У Києві урочисто відкрито Другий Міжнародний форум фотографії KyivPhotoWeek 2018. Цьогорічна тема форуму "Human.Enviroment" - про людину та середовище, в якому вона живе, у прогамі майстер-класи і лекції. В експозиції більш як 50 українських та зарубіжних фотографів. Метою Форуму є популяризація фотографії в Україні, формування комерційного попиту на українське фотомистецтво.

Значну частину експозиції Форуму складає концептуальна фотографія – одна з сучасних тенденцій у світовій фотографії.

 
  

Ukrainian Institute of Public Diplomacy репрезентує візуальний проект «Діти у війні» про життя дітей, що мешкають на прифронтових территоріях Сходу України, який був представлений у Берліні, в рамках Європейського місяця фотографії. «Для журналістів важливо бути в центрі подій, нам, наставникам, важливо підтримувати жагу студентів до навчання і самореалізації у професії», - зазначає доцент кафедри Чекалюк Вероніка Василівна.

"Human.Enviroment" представлені роботи Alexander Klymenko, Igor Gusev, Sergey Tumasov, Anna Mironova, Igor Makedon. Майстер фотографії з Австрії Peter Lagler демонструє колекцію­ фотографічних абстракцій.

У основній експозиції фотограф Игорь Гайдай (Igor Gaidai) представив нові роботи з різних проектів. Цікава емоційно світлина з проекту «Разом», на якій закарбовано більше тисячі дітей-сиріт, які співають у хорі. 

Найкращий фотограф Непалу Gorakh Bista демонструє замальовки з життя в гірській країні.

Агенція УКРІНФОРМ представляє спецпроект «Мистецтво з-за грат» - фотографії з малюнків кореспондента УКРІНФОРМ Романa Сущенка, незаконно засудженого в РФ.

 

 

Vlad Tuzov, арт-директор форуму KyivPhotoWeek, арт-дилер, куратор: «Західний ринок дуже схильно ставиться до концептуального фотомистецтва, відслідковує і щиро приймає нові роботи.Суми гонорарів за які, іноді досягають декількох мільйонів. Яскравий приклад: за "Рейн-2" Андреас Гурскі, випускник відомої Дюссельдорфської школи мистецтв, отримав більше чотирьох мільйонів доларів. У рамках спеціального проекту «Namib.Adstract» український фотограф Сергій Тумасов продемонструє підбірку абстрактних пейзажів з пустелі Наміб, виконаних саме в дусі цієї школи». Організатори створюють моду на фотографію та продовжують привертати увагу до цього мистецтва журналістів та колекціонерів, а також західних галерей.

 

Програма за посиланням:  https://kyivphotoweek2018.ticketforevent.com/uk/?fbclid=IwAR35wLuFOd-BBK1yWCYc9fx55HkISW_yBOBZlpTExgQSEjYsr9JKMdqqbGk

 

доцент кафедри журналістики
та мовної комунікації  Вероніка Чекалюк
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook