Координаційна наукова рада: готуємось до звітної компанії

24 жовтня 2018 року

     Планове засідання Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності розпочалось з обговорення результатів наукової діяльності вчених Українського НДІ сільськогосподарської радіології. Директор інституту Валерій Кашпаров детально представив наукові здобутки колективу в історичній ретроспективі, починаючи з моменту приєднання до структури університету. Він ґрунтовно зупинився на результатах досліджень звітного року. Незважаючи на вагомі здобутки, вчені інституту чітко розуміють окреслені перспективи, впевнено крокують до намічених цілей.

     Доповідь Валерія Олександровича викликала жваву дискусію серед членів координаційної ради. Колективу було рекомендовано посилити роботу у сфері капіталізації та комерціалізації результатів наукових досліджень, оскільки вони викликають значний комерційний інтерес. Доповідь було рекомендовано до заслуховування на Вченій раді університету.

     Голова ради, перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на основних завданнях у сфері наукової діяльності як для вчених УкрНДІ сільськогосподарської радіології, так і для всіх наукових підрозділів, зокрема щодо результативності участі у конкурсах наукових проектів та виконання науково-дослідних робіт; оптимізації використання бюджетних коштів та активізації залучення коштів до спеціального фонду університету; популяризації результатів наукової діяльності; зміцнення матеріально-технічної бази виконання досліджень; збільшення кількості наукових публікацій науково-педагогічних працівників у міжнародних наукометричних базах SCOPUS, Web of Science з посиленням уваги до індексу Гірша; підготовки наукових кадрів та захисту дисертацій.

     У продовження заданих головою ради пріоритетів директори НДІ спільно з начальником планово-фінансового відділу науково-дослідної частини Валентиною Шостак обговорили стан використання бюджетних коштів по статтях витрат та наповнення спецфонду у 2018 р.

    Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко поінформував присутніх про заходи щодо проведення Днів відкритих дверей в університеті.

     Начальник відділу науково-технічної інформації Вікторія Кирилюк звернула увагу членів координаційної ради на необхідність найближчим часом завершити процес переформатування наукових журналів університету та винесла на обговорення монографії для рекомендації їх на розгляд Вченої ради.
     На координаційній раді також були розглянуті й інші питання розвитку наукової діяльності в університеті.

Вікторія Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook