Інновації у виробництві, зберіганні та переробці рослинницької сировини

2 липня 2018 року

     Під такою назвою 26 червня на агробіологічному факультеті пройшла міжнародна науково-практична конференція, присвячена 50-річчю створення кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика і 120-річчю НУБіП України.

     У її роботі взяли участь понад 120 учасників – народний депутат, викладачі, вчені, фермери, представники бізнесу, медіа, аспіранти, студенти. Вони представляли різні регіони України та країни Європи, зокрема Університет прикладних наук Wiehenstephan-Triesdorf, Університет Хоф, (Німеччина), Університет Бристоля (Великобританія), Інститут композиційних матеріалів (Данія) та Польську академію наук в Україні.

     На пленарному засіданні від керівництва університету гостей вітав начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Він зачитав наказ ректора про відзначення грамотами і подяками університету доцентів Людмилу Мацейко, Володимира Войцехівського, Оксану Завадську, Володимира Насіковського, Володимира Завгороднього, Надію Ящук та грошовими преміями – лаборантів кафедри Євгенію Ткаченко, Валентину Новік, Інну Стельникович, Катерину Корнійчук.

     Декан агробіологічного факультету Оксана Тонха відзначила вклад кафедри у розбудову агробіологічного факультету та її роль у галузі зберігання та переробки продукції рослинництва.

     Депутат Верховної Ради України Микола Кучер від керівництва держави привітав колектив кафедри та учасників конференції і побажав плідної праці.

     Завідувач кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика Григорій Подпрятов зробив ґрунтовний огляд її діяльності – від історії створення до сучасності та намітив перспективи розвитку.

     З цікавими та змістовними доповідями виступили завідувач кафедри землеробства і гербології Семен Танчик, завідувач кафедри вирощування та переробки рослинницької продукції Університету прикладних наук Wiehenstephan-Triesdorf Ірина Сметанська, завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Анатолій Бикін, директор Польської академії наук в Україні Генрик Собчук, регіональний представник компанії "Рійк Цваан Україна" Станіслав Овчарик, завідувач кафедри садівництва та овочівництва ЛНАУ Ольга Дидів, завідувач лабораторії інноваційних харчових технологій Інституту садівництва НААН України Олександр Литовченко, офіційний представник ТОВ «Вента Лаб Агро» Ігор Каменєв, керівник департаменту систем для зберігання та сушіння зерна ТОВ Агробудівельний альянс «Астра» Олександр Прудкой, представник компанії «Агровесна» Валентин Рожко, директор з маркетингу ООО «Прайм Лаб Тек» Ольга Дигун, доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства НУХТ Марина Білько, професор Володимир Зінченко та аспірант НУБіП Олександр Гаврилюк.

 

     Їхні доповіді викликали жваву дискусію, у формі якої власне і пройшла конференція.

 

Сергій Гунько,
доцент кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook