Триває навчальна практика із дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування»

11 червня 2018, 9:00
Кафедра управління земельними ресурсами
 
У відповідності до навчального плану спеціальності «Геодезія та землеустрій» студенти 3 курсу факультету землевпорядкування проходять навчальну практику з дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування» на базі ВП НУБіП «Боярський коледж екології та природних ресурсів» та навчально-науковій лабораторії «Автоматизованих методів управління земельними ресурсами». Загальне керівництво практикою здійснюють завідувач кафедри управління земельними ресурсами проф., д.е.н. Дорош О.С. та декан факультету землевпорядкування, доц., д.е.н. Євсюков Т.О. а також згідно наказу безпосередніми керівниками є викладачі кафедри:  доц., к.е.н Бутенко Є.В., ст. викл, к.е.н. Колісник Г.М. та асист. Герасименко О.А.
 
Навчальна практика є важливим елементом навчального процесу студентів. Викладачі не тільки слідкують за проведенням робіт передбачених навчальною програмою, а й залучають студентів до активного проведення дозвілля.
Цьогорічна практика відрізняється від попередніх залученням студентів до використання сучасних технічних засобів. Навчальний цикл практики передбачає формування завдання на аерофотознімання, планово-висотну прив’язку, дешифрування, обробку матеріалів зйомки у спеціалізованій програмі. Кінцевим результатом роботи має стати ортофотоплан місцевості.
Традиційно організації проведення навчальної практики сприяли завідувачі кафедр геодезії та картографії проф., Ковальчук І.П. та геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі д.т.н. Кохан С.С.
Окрема подяка студенту магістратури 1 року навчання Савчуку Святославу та компанії Студії аграрних систем за технологічну та технічну підтримку організації зйомки дроном DJI Fantom 4 Pro, яка була проведена на висоті 100 метрів, з фокусною відстанню 50 мм та отриманням актуальних знімків місцевості у масштабі 1:2000.
 
Також цього року студенти познайомились із роботою квадрокоптера DJI Matrice 100, що стало можливим завдяки співпраці із деканатом факультету землевпорядкування. Зйомка території населеного пункту провів ст. викл., к.е.н. Шевченко О.В.
 
Завданням будь-якого навчання, а особливо навчальної практики є закріплення професійних знань, умінь, компетентностей й отримання нових із орієнтацією на сучасні технології. Такий підхід дозволяє підготувати студентів до непростої та напруженої професійної діяльності у різних сферах суспільних відносин. Адже процес навчання безкінечний, потрібно постійно рости й розвиватись.
 
 
 
Старший викладач кафедри управління земельними ресурсами
Григорій Колісник
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook