Профорієнтація як спосіб допомоги у виборі майбутньої професії!

28 березня 2018, 9:39
 
Як добре, коли у людини є можливість
 вибрати собі професію не за потребою, 
а погодившись з душевними схильностями.
Апшерони А.
 
11 років шкільного життя позаду,  попереду вступні іспити і один з найважливіших кроків – вибір майбутньої професії. В  різноманітті професійних сфер, ми, студенти маємо рекомендаціями та порадами допомогти нашим наступникам у виборі їх подальшого шляху.
 
Я, студентка гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальності «Соціальна робота»  II курсу, групи СР16002б, Верхуша Юлія, отримавши методичні настанови від викладача університету Кравченко Наталії Борисівни, яка дуже переймається профорієнтаційною роботою разом з нами,  27 березня 2018 року провела пізнавальну бесіду з учнями 11 класу Шосткинської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 5. Під час якої майбутні абітурієнти дізнались про університет, вступну кампанію, перелік необхідних документів ЗНО, про спеціальності гуманітарно-педагогічного факультету, про гуртожитки, працевлаштування, практику за кордоном та систему навчання і оцінювання в НУБіП України. Особливо було наголошено на нові спеціальності: «Професійна освіта», «Психологія», «Журналістика», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Але я не оминула спеціальності, які були введені на гуманітарно-педагогічний факультет вже давно, і завдяки яким було випущено багато талановитих та професійно обізнаних фахівців.
 
В процесі нашої бесіди в учнів виникло багато запитань про такі спеціальності, як «Міжнародні відносини», «Філологія», «Соціальна робота», та «Журналістика», а також про студентське життя. Я намагалась донести старшокласникам чітку та змістовну інформацію, в цьому мені допомагали буклети нашого університету, також порадила абітурієнтам ознайомитись зі сайтом НУБіП України, де вони зможуть знайти більш детальну інформацію.
 
Впродовж всього уроку учні виявляли інтерес та зацікавленість, найбільше їх вразило і водночас сподобалось, що в університеті є можливість вивчати декілька мов та подорожувати по світу. Я сподіваюсь, що отримана інформація їм допоможе, і моя місія не була даремною. Бажаємо абітурієнтам зробити правильний вибір майбутньої професії, головне, щоб це було за покликом серця!
 
Верхуша Юлія, 
студентка групи СР-16002б 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook