Ректорат: зустріч зі студентським активом, вступ в магістратуру та профорієнтаційна робота на місцях

19 березня 2018 року

      Повернулися зимові морози і проблеми, з ними пов’язані. Тож першим питання порядку денного ректорату, що пройшло під головуванням Станіслава Ніколаєнка, стало вжиття оперативних заходів з недопущення замерзання мереж Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК. Відповідне доручення ректор дав проректору з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерію Іщенку та директору лабораторії Валерію Ушкалову.

     Далі робота ректорату була присвячена плануванню діяльності університету на поточний тиждень та підвищенню якості освітньо-наукового процесу. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на профорієнтаційній діяльності, формуванні експозицій музею університету, трудовій і навчальній дисципліні. Декани і директори мають працювати в повну силу з максимальним коефіцієнтом корисної дії. Відповідно до їхньої роботи має бути диференційована і оплата праці.

 

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко доповіла про хід тестування студентів 4-го курсу всіх факультетів та ННІ. До речі, протягом двох тижнів з усіма випускниками бакалаврату відбудуться інформаційні зустрічі щодо перспектив продовження навчання в магістратурі.

     Головною подією тижня стане традиційна зустріч ректора зі старостами всіх академічних груп університету. Окрім питань підвищення якості навчання, мотивації, спільної діяльності, розглядатимуться теми, актуальні на сьогодні. Напередодні 120-річчя НУБіП завідувач кафедри історії і політології Сергій Білан познайомить студентство з цікавими сторінками історії нашого університету, а начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко представить сучасні виклики і шляхи вирішення проблем харчової безпеки.

    Про підготовку до Дня відкритих дверей, всеукраїнської студентської олімпіади, що пройде на базі НУБіП, агрополітичні дебати, нараду з мотивації пасивного студентства до навчання і активного громадського життя говорили директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко, голова профкому студентів і аспірантів Олексій Муравський та голова Студентської організації Катерина Дювенжи.

     Підсумком семінару в Посольстві Норвегії, що відбувся минулого тижня, стала домовленість про участь університету в конкурсі грантів на реалізацію цікавих прикладних наукових проектів на базі навчально-дослідних господарств, повідомив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – на кожному факультеті та в ННІ провести збори колективу, де обговорити нагальні питання профорієнтаційної діяльності, стан підготовки до Дня відкритих дверей та залучення випускників шкіл до участі в олімпіаді для вступу в університету. Вадиму Ткачуку – вивчити питання надання УЛЯБ статуту відокремленого підрозділу.

 

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook