Профорієнтаційна робота з учнями м. Києва та області

12 лютого 2018, 14:45

Старший викладач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Косенко Юрій Іванович 30 січня 2018 р. провів профорієнтаційну роботу з учнями 11 класів Київських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів 170 (директор – Заболотній Віктор Павлович) та 245 (директор – Садовніченко Вікторія Іванівна).
Випускникам шкіл була представлена презентація про університет, переваги навчання в НУБіП України і його високий імідж серед вищих учбових закладів м. Києва та України, напрямки і спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців та особливості навчання в ННІ лісового і садово-паркового господарстватва. Доцент Ю.І. Косенко ознайомив учнів з офіційним сайтом університету, особливостями підготовки до вступу, можливість підвищення рівня знань на підготовчих курсах і отримання додаткових балів за участь в олімпіадах, а також роздав актуальну інформацію приймальної комісії щодо вступу.
Учні задавали питання стосовно спеціальностей, за якими здійснюється навчання, та цікавились особливостями студентського життя. Частина учнів заповнила анкету абітурієнта, де вони висловили своє бачення щодо вступу до НУБіП України.

Доценти кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Іванюк Ігор Вікторович та Пінчук Андрій Петрович 09 лютого 2018 р. провели профорієнтаційну роботу з учнями 11 класів спеціалізованої школи № 187 із поглибленим вивченням української та англійської мови, за сприяння директора школи Максимець Світлани Костянтинівни.
Випускникам було представлено доповідь з презентацією про переваги навчання в НУБіП України, запрошено учнів на навчання в університет і, зокрема, в навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства. Іванюк І.В. розповів учням про особливості підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання і про підготовчі курси в університеті. Пінчук А.П. звернув увагу випускників школи на можливість всебічної реалізації свого громадського та спортивного потенціалу в університеті.

2 лютого 2018 р. доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Кайдик Олександр Юрійович провів профорієнтаційну роботу з учнями 11 класу Тарасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Києво-Святошинського району Київської області.
Випускникам було представлено доповідь з презентацією та показано відеофільм про переваги навчання в НУБіП України, роздано оголошення з правилами прийому до НУБіП України, запрошено учнів на навчання в університет і, зокрема, в навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства. Доцент Кайдик О.Ю. розповів учням про олімпіаду в університеті, переможці якої можуть отримати до 20 додаткових балів при вступі, і про підготовчі курси в університеті, після закінчення яких можна отримати ще до 10 додаткових балів. 
Учні задавали питання стосовно спеціальностей, за якими здійснюється навчання, про обсяг державного замовлення і вартість навчання, тощо.


З метою проведення профорієнтаційної роботи науково-педагогічні працівники кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій професори В.Ю. Юхновський та Ф.М. Бровко, доцент С.М. Дударець відвідали загальноосвітні навчальні заклади Миронівщини. Цікаві та корисні зустрічі відбулися із учнями випускних класів Піївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (директор Т.В. Бажан), Миронівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 (директор О.Г. Корнієнко) та Миронівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» (директор О.Л. Дубровін).

Під час зустрічей випускникам шкіл було доведено загальну інформацію про Національний університет біоресурсів і природокористування України та його структурні підрозділи. Учнів ознайомлено із правилами вступу до університету в поточному році; представлено широкий перелік спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців; надано інформацію про можливість прийняти участь в Олімпіаді НУБіП України та отримати до 20 додаткових балів до сертифікатів ЗНО; детально висвітлено можливості та переваги навчання на підготовчому відділенні, що також забезпечує отримання додаткових балів під час вступу чи знижку вартості навчання на контрактній формі. Для кращої інформованості з цих питань випускникам було роздано правила вступу, інформаційно-довідкові матеріали, буклети.

Особлива увага під час спілкування приділялася тим спеціальностям, підготовку яких забезпечує ННІ лісового і садово-паркового господарства. При цьому професор В.Ю. Юхновський, доцент Дударець С.М. надали учням цікаву інформацію щодо історії цього підрозділу, організації навчального процесу, сучасної матеріально-технічної бази, викладацького складу тощо.

 

Необхідно зазначити, що переважна частина учнів випускних класів ознайомлена із сайтом нашого університету, періодично заходять на нього і отримують для себе необхідну інформацію. У процесі спілкування випускників цікавили питання участі в Олімпіаді НУБіП України, особливості організації навчального процесу, умови проживання в гуртожитках, можливості стажування за кордоном тощо. На всі поставлені питання були надані змістовні і вичерпні відповіді.

Особливу подяку за сприяння у проведенні профорієнтаційної роботи слід висловити директорам загальноосвітніх закладів - Т.В. Бажан, О.Г. Корнієнку, О.Л. Дубровіну, а також студенту магістратури заочної форми навчання ННІ лісового і садово-паркового господарства, колишньому депутату Миронівської районної ради І.М. Крохмалю, завдяки громадській активності та підтримці якого вже неодноразово відбуваються подібні заходи. Сподіваємося, що такі зустрічі допоможуть учням випускних класів обрати потрібну спеціальність і вони стануть майбутніми студентами нашого Університету.
Учасники профорієнтаційних заходів також відвідали нещодавно відкритий пам’ятний знак воїнам десантникам, які захищали нашу Батьківщину від ворогів у роки Великої вітчизняної війни, виконанні інтернаціональної місії в Афганістані та на східних кордонах України у зоні АТО.

Завідувач кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій 
В. М. Маурер

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook