РІЗНІ ВЕКТОРИ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

25 січня 2018, 0:29

   Співробітники кафедри конярства і бджільництва багатовекторні у проведенні профорієнтаційної роботи. Кожен дбає про майбутнє свого рідного факультету тваринництва та водних біоресурсів. 

   Світ дбає і думає про гендерну політику. Нажаль у нас на кафедрі жіночої статі тільки одна співробітниця, старший викладач – Адамчук Леонора Олександрівна. Студенти шанобливо називають її «королевою», як і в бджолиній сім’ї - бджолину матку. Наша колега тісно співпрацює з студентами під час практик, навчального процесу та у студентському науковому гуртку «Бджільництво». Тому, вона відчуває потреби і сфери інтересів абітурієнтів. Для профорієнтаційної роботи застосовує унікальні засоби, які показують свою ефективність щороку. А саме:

1.     Профорієнтація через засоби масової інформації.

·  Через періодичні спеціальні видання. Публікація статей майже в кожному номері журналу «Пасіка», щомісячно. Теми – наукова і навчальна робота кафедри, студентський гурток, стажування студентів закордоном та інше; у № 1 2018 року, вийде стаття «Освіта – основа розвитку бджільництва» (про факультет і університет).

·      Через регіональні видання. Оголошення у щотижневій газеті «Вісник Сквирщини» закріпленого для профорієнтації Сквирського р-ну, Київської обл. із запрошенням навчання на факультет, університет.

2.    Профорієнтаційна робота з громадськими організаціями.

·  Через профорієнтаційні виступи на засіданнях обласних спілок пасічників (Ярмарка-виставка «Сучасне бджільництво 2017» Запорізької обласної спілки, 27.10.17 р. м. Мелітополь; конференція «Золота пасіка» Миколаївської обласної спілки, 25.11.17 р. м. Миколаїв).

·      Дистанційно у соцмережах.

3.   Профорієнтаційна робота у школах.

·  Через особисте відвідування шкіл – семінар-діалог «Переваги навчання в НУБІП», презентація факультету, відеоролик, анкетування.

·  Дистанційно. Листи на адресу шкіл із мотиваційними брошурами, брошурами університету та факультету, диском із презентацією факультету. Робота по телефону з батьками учнів 9-10 класів, що заповняли анкети при відвідуванні шкіл минулі роки.

4.   Профорієнтаційна робота у технікумах, коледжах.

·  Через особисте відвідування Чернятинського технікуму Вінницького ДАУ – профорієнтаційний семінар-діалог «Чому варто здобути вищу освіту?», презентація факультету, відеоролик.

·     Через вітання у день випуску від імені керівництва факультету, університету.

·  Дистанційно у соцмережах. Профорієнтаційна робота із Золотоніським технікумом Білоцерківського НАУ.

       5. Профорієнтаційна робота у рамках роботи Спілки молодих вчених НУБіП України. Організація і розробка секції «Тваринництво і водні біоресурси» з рядом майстер-класів у загально університетській «Школі абітурієнта».

Завідувач кафедри конярства і бджільництва,

професор, Микола Повозніков

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook