Випускник магістратури Богдан Субота: НУБіП – це саме той університет, де реалізує себе молодь

8 січня 2018 року

     Випускник магістратури факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Богдан Субота за час свого навчання не тільки мав відмінні академічні успіхи, а й був активним учасником студентського самоврядування, за що отримав багато нагород як університетських, так і Голосіївського району міста. Тож як йому це вдалося та чим запам’яталося навчання і з чого все почалося, розмова далі.

— Чому обрав для навчання НУБіП?
     — Знаєте, ніколи не подумав би, що стану в майбутньому технологом, але вдячний долі і дуже радий тому, що все склалося саме так, і сьогодні я є випускником нашого славетного вишу та мого найулюбленішого і найріднішого факультету – харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Історія мого вступу до НУБіП була досить цікавою. Коли настав час подавати документи, я обрав для себе виші, в яких здійснювали підготовку фахівців з харчових технологій та інженерії. І вже, подаючи документи в один із них, у довіднику для вступників побачив НУБіП України і бажаний факультет. Про цей університет знали мої батьки, родичі. Вони і порекомендували його мені. З теплотою в серці згадую мою першу зустріч з керівництвом факультету. Враження після спілкування з деканом, заступниками, викладачами було таким, неначе я їх знаю вже не один рік. Тоді я відчув, що це саме той факультет та університет, де я хочу навчатися та зможу реалізувати себе.

— Чим запам'яталося навчання в університеті?
     — Є вислів «Студентські роки – найкращі роки» і це дійсно так. Приємно згадати той момент, коли, будучи другокурсником, став головою студентської ради гуртожитку №9. Потім мене було обрано заступником голови студентської організації факультету, делеговано до студентської ради при Голосіївській РДА, вченої ради НУБіП України, а згодом став заступником завідувача гуртожитку.

     Від щирого серця хочеться подякувати університету, факультету та його керівництву за надану можливість пройти стажування за фахом на провідному м’ясопереробному підприємстві Німеччини, де я мав можливість отримати нові знання та вміння, що згодом мені дуже знадобилися.
     Дуже цікавим було навчання в магістратурі. Так, студенти обов’язково відвідують спеціалізовані фахові виставки, форуми, конференції та виступають на них зі своїми доповідями, проектами, розробками.
     Також родзинкою навчання на факультеті, як на мене, є те, що магістри виконують свої дипломні роботи за новітніми, інноваційними тематиками конкретно під замовлення провідних харчових підприємств з подальшим упровадженням.

— Де плануєш працевлаштуватися після закінчення вишу?
     — Важливим є те, що на факультеті діє рада роботодавців, в яку входять директори провідних харчових підприємств, готові взяти випускників до себе на роботу, причому на керівні посади. Крім того, на факультеті проводяться зустрічі з роботодавцями, конференції, тематичні круглі столи на замовлення компаній і підприємств, тому багато студентів, ще навчаючись, вже знають, де будуть працювати, або навіть і працюють.
     Я, наприклад, вже півроку проходжу стажування у відомій компанії з виробництва харчових добавок і інноваційних технологій «KERRY». Після випуску працюватиму технологом там же.

— Що, на твою думку, потрібно зробити під час навчання в університеті, аби стати успішною людиною?
     — Бути наполегливим в усьому, особливо в навчанні, робити те, що по-справжньому приносить задоволення. Та найголовніше – бути справжнім Українцем, фахівцем і пам’ятати те добре і вічне, яке з такою любов’ю тобі передали твої викладачі.

Розмовляла Лариса Баль-Прилипко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook