Обговорено результати роботи відокремлених підрозділів у 2017 році

27 грудня 2017 року

     27 грудня відбулася традиційна зустріч керівництва Університету із директорами відокремлених підрозділів. Відкриваючі нараду, ректор Університету Станіслав Миколайович Ніколаєнко привітав присутніх із прийдешніми святами, подякував за роботу в цьому році та анонсував найголовніші заходи січня 2018 року. Серед яких: звіти керівництва відокремлених підрозділів за роботу у 2017 році та презентація основних завдань на 2018 рік, що відбудуться 18 січня в базовому закладі, конференція трудового колективу НУБіП України 26 січня, конференції трудових колективів інститутів і коледжів, що мають відбутися напередодні, та різноманітні семінари, стажування, обміни досвідом, якими багатий план роботи на січень.

     Перший проректор Ігор Ілліч Ібатуллін у своєму виступі зупинився на важливості питань виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 року N 1127 щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, запропонував алгоритм співпраці підрозділів із Університетом із цих питань.
     Орієнтовні шляхи фінансування коледжів - відокремлених підрозділів Університету стали основною темою виступу проректора з навчально-наукової роботи, міжнародної дільності та розвитку В. А. Ткачука. Вадим Анатолійович окреслив основні підходи до вирішення питань фінансування коледжів у зв'язку із змінами у бюджетному кодексі. Він закликав керівників коледжів терміново подати до планово-фінансового відділу Університету необхідні документи та розрахунки по фінансуванню у 2018 році, наголосив на необхідності врахування підвищення першого тарифного розряду до 1762 гривень і мінімальної заробітної плати з 1 січня та заплановані підвищення з вересня тощо.

 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Миколайович Кваша презентував порівняльний аналіз діяльності відокремлених підрозділів у 2017 році та поставив чіткі завдання з підвищення наявних результатів. Для аналізу були відібрані дванадцять показників, що дозволяли порівняти успіхи інститутів і коледжів із основних видів діяльності, серед яких: навчальна (ліцензування нових напрямів підготовки фахівців, результативність участі студентів у обласних і республіканських етапах олімпіад тощо), наукова (захист дисертаційних досліджень, публікація монографій, статей, отримання патентів), методична (підготовка підручників і посібників працівниками закладів), фінансово-господарська (співвідношення спеціального до загального фондів) тощо. Сергій Миколайович підкреслив, що основним інтегральним показником є динаміка контингенту студентів, який також враховувався. За результатами аналізу в 2017 році до п'ятірки кращих закладів вищої освіти - відокремлених підрозділів Університету увійшли: Бережанський агротехнічний інститут, Мукачівський аграрний коледж, Ніжинський агротехнічний інститут, Ніжинський агротехнічний коледж і Рівненський коледж НУБіП України. Вітаємо переможців цього року, бажаємо колективам усіх закладів нових звершень і усіляких гараздів у новому році.

 

Олег Єресько

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook