Відкрита пара «Українська мова за професійним спрямуванням»

26 жовтня 2017, 17:10
механіко-технологічний факультет

Незалежна Україна за роки свого існування довела, що вона, попри всі труднощі, має майбутнє. Це мирна нейтральна держава, яка поступово здобуватиме імідж рівноправного суб´єкта міжнародної політики. Внутрішні економічні й політичні труднощі з часом буде подолано. Одим із приорітетів є аграрна сфера, зокрема ми опікуємося рівнем освіти майбутніх лідерів сільського господарства.

Лектор: ВЕРОНІКА ВАСИЛІВНА ЧЕКАЛЮК

Тема відкритого заняття: Культура усного наукового мовлення.

Мета: навчити студента створювати власну презентацію, готувати доповідь.

Ціль: Навчити вмінню кожного студента представити себе та свій проект, вміти відповідати на поставлені питання, бути готовим до виступу на науково-практичних конференціях.

Вагому роль відіграє професійність та особисті якості студента, а згодом випускника, а саме: професійна підготовка, наявність знань, навиків, практичного досвіду і ВМІННЯ СПІЛКУВАТИСЯ, МОВА – ЦЕ КЛЮЧ ДО УСПІХУ.  На парах з «Української мови за професійним спрямуванням»  поглиблюють знання кожного студента, виховують відчуття такту й етики комунікацій, шліфують бездоганний смак і стиль, вміння презентувати себе й свій проект, щоб бути конкурентним на ринку праці, дипломатичність у комунікаціях, такт і витримка, оперативне і креативне мислення, відкритість, порядність, послідовність і організованість. Декан факультету професор Михайлович Я.М., заступники декана Сівак І.М. та Заболотько О.О., куратор групи 1703 Хмельовський В.С. відвідали  лекцію, їхня присутність підбадьорила студентів. Разом – ми одна родина, ми – УКРАЇНЦІ.

Доцент В.В.Чекалюк понад 15 років досліджує процеси творення позитивного  іміджу лідера і держави у взаємодії зі ЗМІ. До кола наукових інтересів належать українська та інші сучасні мови, а також теорія та історія соціальних комунікацій, журналістика, іміджелогії, PR, державотворення, соціологічні та маркетингові дослідження. У своїх працях обґрунтовує взаємозв’язок, вплив іміджу і репутації  на свідомість людини. Оцінює потенціал наявних методів і ресурсів щодо творення бренда, розробляє сучасні і майбутні вимоги до мас-медіа та роботи іміджмейкерів по творенню позитивного конкурентного образу.

Опираючись на власний практичний досвід зазначимо, - простіше працювати з людиною без знань, даючи їй знання, ніж мати справу з тим, хто має знання, але нездатен бути Людиною. Наукові пошуки та дослідження спрямовані на максимально ефективне налагодження комунікацій усіх сфер і суспільних ланок. Науковець-практик Чекалюк Вероніка Василівна вивчає й прагне розширити кордони іміджелогії та системи соціальних комунікацій, залучаючи психологію і фізіономіку для ефективної роботи. Пропонує інноваційні рішення для удосконалення та розширення системи комунікацій в інтересах держави, екологічні та багаторазові дієві алгоритми й ефективні рішення. Яким буде майбутнє країни? Це залежить від освіти і виховання дітей вдома і у школі, в університеті. У вільний час Вероніка Василівна як волонтер регулярно проводить пізнавальні майстер-класи для дітей, під час яких обговорює історії успіху відомих людей. Пропонує формулу: бажання-освіта-фах-успіх.

 Науковець-практик В. В.Чекалюк з 2008 року втілює пізнавальні соціальні проекти для дітей. У 2017 році на волонтерській основі започаткувала Літню школу журналістики «Kids Happy Press», оскільки впевнена, що діти -  це генофонд України. 

Ми аграрна держава, наша сила – це багатство землі і вміння вправно господарювати, бути конкурентними і професійними. Студентів своїх Вероніка Василівна доцент кафедри української та класичної мов Національного університету  біоресурсів і природокористування України налаштовує на патріотизм, професіоналізм і бажання працювати чесно й конкурентно. За будь-яких обставин треба мріяти й вірити. Віримо в те, що життя можна змінити на краще, якщо робити щось добре щодня. Нехай ці зустрічі з студентами буде початком щасливого життя кожного з нас, саморозвитку  українців і України.

Заступник декана Заболотько О.О.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook