МАГІСТРИ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК ЗАКРІПЛЮЮТЬ ТЕОРЕТИЧНІ ЗНАННЯ НА ПРАКТИЦІ

26 вересня 2017 року

20-21 вересня відбувся перший практичний форум для лабораторій, організаторами якого був ТОВ «ХІМЛАБОРРЕАКТИВ», з яким наш університет співпрацює уже не один рік. На даному форумі взяло участь 45 світових брендів, які представили 137 одиниць сучасного лабораторного обладнання для лабораторій харчової промисловості, агрономії, фармацевтики, хімічних та гірничо-металургійних комплексів. Було проведено 69 практичних доповідей, 34 майстер-класи  та 5 семінарів.

У роботі форуму прийняли участь представники НУБіП України: завідувач лабораторії кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Оксана Пилипчук та магістри 2 року навчання Олена Корейба і Аліна Дем’яненко

 

Вони відвідали 12 майстер-класів, прослухали 15 доповідей та 2 семінари, що стосуються новітніх розробок з обладнання для забезпечення лабораторій харчової промисловості.

Майстер-клас системи аналізу харчових продуктів (CDR FoodLab)

 

 Майстер-клас визначення якості молока (MilkoScan)

З напрямку харчова промисловість своє обладнання представляли  такі світові бренди, як QIAGENTecnaFOSSUnityScientificVELP SCIENTIFICAKettFood Technology CorporationDECAGON DEVICES

SCALAR. Свої розробки вони спрямовують на виявлення ГМО в напівфабрикатах і готовій продукції з використанням методів ПЦР-аналізу; аналіз води за допомогою спектрофотометричного обладнання; автоматизація процесів визначення фізико-хімічних показників напоїв; контроль сирого молока; експрес-аналіз олій, молочних та харчових продуктів, томатів, яєць, напоїв (вино, пиво, сидр); аналіз муки, шоколаду, картоплі, снеків; визначення свіжості харчових продуктів; аналіз м´ясних продуктів; методи визначення білка та жиру.

Студенти приємно були задоволені, що деякі лабораторні прилади фірми VELP, які були представлені на форумі, розміщені в навчальній лабораторії кафедри технології м´ясних, рибних та морепродуктів, на яких вони мають можливість виконувати лабораторні роботи з технологічних дисциплін та дослідження магістерських робіт.

Аналізатори вологи зерна компаній ОhausKeetFOOS

Автоматизація процесів визначення фізико-хімічних показників напоїв (соків)

AquaLab  - визначення активності води

Таким чином, проведення першого практичного форуму сучасних лабораторій, дозволило учасникам ознайомитись із новинками лабораторного обладнання в харчовій промисловості.

Співробітники та студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, висловлюють вдячність начальнику навчального відділу університету Оксані Зазимко за надану можливість взяття участі в закритому міжнародному форумі. 

   Наталія Слободянюк,

доцент кафедри технології

м’ясних, рибних та морепродуктів 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook