Як майбутні землевпорядники освоювали геодезичну складову їх роботи на навчальній практиці 2017 року в «Боярській лісовій дослідній станції»

22 серпня 2017 року

Практика для студентів факультету землевпорядкування дає у повній мірі відчути і зрозуміти всі аспекти професії землевпорядника. Саме під час виконання практичних завдань  безпосередньо в польових умовах ми можемо справді оцінити свої сили, вміння та навички, набуті в ході аудиторного навчального процесу.
Кожного року перший та другий курси з нетерпінням чекають початку серпня, коли великою дружньою компанією на місяць відправляються в чудове село Дзвінкове за практичним досвідом геодезичних робіт. Тут милує око місцева природа: справжній старий ліс, високі сосни, насиченого зеленого кольору ялинки, величні дуби, клени, багата флора і фауна, а головне – свіже повітря. Можна навіть подумати, що університет вирішив поєднати нам влітку відпочинок з навчанням: чудові умови проживання в реконструйованому гуртожитку, сучасні навчальні аудиторії, спортивний майданчик, обладнаний усім необхідним для проведення дозвілля, тенісні столи, їдальня з привітними працівниками та смачними стравами, а поблизу річка, де можна прийняти сонячні ванни та освіжитися у спеку.
Згідно з програмою практики з дисципліни «Геодезія», студенти другого курсу повинні створити планово-висотне знімальне обґрунтування (полігонометрія та нівелювання 4-го класу) значної за площею ділянки місцевості (загальна довжина ходів сягає 7 км). Дане обґрунтування в подальшому слугуватиме для згущення висотної та планової основи до того рівня щільності, який дозволить забезпечити виконання знімання рельєфу та ситуації різними методами.
Для виконання поставленої задачі ми використовували такі прилади: точні теодоліти 3Т5КП, електронні тахеометри Trimble M3, Leiсa TPS 405, Leiсa TPS 1205, сучасні нівеліри Sokkia SDL50 та NEDO.
Керівники практики, доц. Жук О.П., ст. викладач Шевченко О.В., ст. викладач Опенько І.А. та асистент Аврамчук Б.О. контролювали процес польових знімань і давали корисні поради та настанови.
Робочий день на практиці проходить дуже жваво: зранку – перекличка, сніданок та початок роботи на полігонах, де бригади виконують геодезичні вимірювання; в спекотний період дня виконуються камеральна обробка одержаних результатів, після чого і аж до настання сутінок всі дружньо продовжують працювати в полі, а у веселій компанії товаришів робота виконується швидко і час пролітає непомітно.
Особливо за час проходження практики запам’ятався день, коли до нас завітав декан факультету землевпорядкування Євсюков Тарас Олексійович з представниками компанії GeoMAX та членами Ради роботодавців. Студенти прослухали цікаву презентацію про застосування нових технологій в топографо-геодезичній діяльності, зокрема, лазерного сканування, взяли участь у навігаційно-геодезичному квесті та стали свідками неймовірного футбольного змагання на спортивному майданчику між командою студентів та збірною футбольною командою роботодавців і викладачів. Цей день запам’ятався всім, особливо переможцям)))) Студенти забрали свій кубок і довго ще не могли ним намилуватися.
Загалом, тут, на польовій практиці, ми учимося не тільки працювати, а й відпочивати, дружити і насолоджуватися літом.

Студентки другого курсу факультету землевпорядкування:
голова інформаційного відділу Рабодзей Марія та
голова культурно-масового відділу Городнича Анастасія

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook