Фізкультурно-спортивне свято з нагоди «Дня НУБіП України 2017»

25 травня 2017 року
НУБіП України, спортивний комплекс, стадіон, стрілецький тир

 

В цьому році Національний університет біоресурсів і природокористування України святкує 119 річницю з дня заснування. До програми святкування Дня Університету включено багато цікавих заходів серед яких і фізкультурно-спортивне свято. Студентам і викладачам університету запропоновано помірятися силою, швидкістю, кмітливістю, інтелектом, організацією колективних дій у різних видах спорту, вправах, іграх. Під час свята буде визначено кращу спортивну академічну навчальну групу студентів. Такою групою стануть студенти, які зуміють найкраще проявити власні здібності у стрибках через скакалку, грі у бочче, шашки, стрільбі кульовій, перетягуванні канату, дартсі, корпоративній силі (переміщенні м’ячів), легкоатлетичній «зустрічній естафеті». Науково-педагогічні, наукові працівники викладачі, завідувачі кафедр, декани факультетів, директори навчально-наукових інститутів позмагаються, пограють у дартс, перетягування канату, судоку, колективному присіданні, корпоративній силі (складанні кубиків), бочче. Умови виконання вправ, кількісний склад команд, хто бере участь у різних видах програми свята визначено у Положенні про фізкультурно-спортивне свято "День НУБіП України 2017" . Так наприклад в судоку змагаються тільки завідувачі кафедр, у бочче грають тільки декани факультетів і директори ННІ. У 2016 році декани факультетів стали фахівцями з дартсу, а у 2017 році керівники структурних підрозділів університету продемонструють свою майстерність у грі в бочче. Чому бочче? На думку керівників нашого вишу колектив університету має розвиватися, іти далі, опановувати нові види рухової активності, емоціональної розрядки а не стояти на місці. За свідченням історичних хронік гра в бочче або петанку (кидання шарів) була поширена в Древньому Римі, Древній Греції, Елладі. Таким чином учасники фізкультурно-спортивного свята приєднаються до історичних коренів, розваг нашого суспільства.

У перший день свята змагалися студенти. Свято розпочалося з фотографування команд учасників  біля навчального корпусу №3.

 

На офіційному відкритті учасників свята привітав проректор з навчальної і виховної роботи Кваша Сергій Миколайович.

І почалося! Швидко, динамічно, цікаво, у хвилюючій боротьбі пройшли змагання у стрибках через скакалку. Одночасно 8 студентів з одної академічної групи факультету намагалися зробити найбільшу кількість перестрибувань через скакалку за 30 секунд.  Після підрахунку суддями результатів кожного учасника і команд переможцем з результатом 671 перестрибувань стали студенти 4-го курсу 2-ої групи агробіологічного факультету, які із значним відривом випередили студентів 4-го курсу, 3-ої групи ННІ лісового і садово-паркового господарства у яких 618 перестрибувань. На третьому місці з результатом 589 перестрибувань виявились студенти 1-го курсу, 5-ої групи факультету аграрного менеджменту. Проте найкращі особисті результати показали студенти з інших факультетів – по 100 стрибків за 30 секунд  стрибали через  скакалку Олена Кілядзе (факультет конструювання і дизайну) і Євгенія Діденко (факультет тваринництва та водних біоресурсів). Кожний учасник може ознайомитися з власними результатами, побачити, перевірити результати команд суперниць на сайті університету на сторінці Спорт/ Протоколи змагань змагання зі  стрибків через скакалку

Другими закінчили змагання гравці в бочче. Команди складалися з трьох студентів. Одночасно грали в одному матчі три команди. Кожний гравець виконував по 4 кидки. Спочатку грали між собою перші номери команд, потім – другі, потім – треті. Сума набраних балів кожного учасника йшла до командного результату. 16 команд були поділені на 4 групи по 4 команди, переможці груп у фінальному турі розіграли 1-4 місця. А перемогу знову здобули студенти агробіологічного факультету. Відмінний початок восьмиетапних змагань!


         Змагання зі стрільби кульової пройшли у стрілецькому тирі кафедри військової підготовки університету. Не обійшлося без деяких неурядиць, траплялися випадки коли патрони давали осічку, а так як в складі 16 команд стрільбу виконували 5 студентів учасників було багато. Тому судді не надавали додаткових патронів. Студентам, які мали одночасно виступати в інших видах бочче, стрибках на скакалці дали можливість виконати вправу після решти учасників. В цьому виді кращою стала команда ННІ лісового і садово-паркового господарства з результатом 127 очок. На другому місці команда студентів 3-го курсу, 1-ої групи ННІ енергетики і автоматики (122 очки), на третьому – студенти 1-го курсу, 1-ої групи факультету захисту рослин, біотехнологій та екології (120 очок).

 

Останніми в перший день свята закінчилися змагання з шашок. Хоч на гру суперникам відводилося 5 хвилин все ж турнір продовжувався біля чотирьох годин. Деякі команди не врахували умов Положення і записали окремих студентів на участь у видах програми свята, які проходили одночасно. Хоча капітани команд мали врахувати умови положення і на різні хоча б командних видів програми свята призначити різних студентів. Тому суді були змушені корегувати систему проведення турніру прямо в ході змагань. А перемогу в четвертому з восьми видів програми свята святкували студенти магістратури економічного факультету, другому місці команда факультету захисту рослин, біотехнологій та екології,на третьому – команда ННІ підвищення кваліфікації.

Після проведених чотирьох видів програми фізкультурно-спортивного свята решту результатів можна переглянути у таблиці результатів фізкультурно-спортивного свята "День НУБіП України 2017".

Очікуємо на продовження змагань.

В’ячеслав Пархоменко,

заступник завідувача кафедри фізичного виховання

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook