Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині поповнився новим обладнанням

27 квітня 2017 року

Завдяки клопотанню професора А. Й. Мазуркевича Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині, що входить до складу кафедри, нещодавно поповнився новим обладнанням. Для ефективного проведення наукових досліджень та підготовки наукових кадрів у Центр придбали сучасний СО2-інкубатор фірми «ESCO», без якого неможливо ефективно вирішувати поставлені науковою тематикою кафедри завдання.

СО2-інкубатори призначені для вирощування клітин і для зберігання тканинних культур. Вони з успіхом використовуються фахівцями з екстракорпорального запліднення, біотехнології, тканинної інженерії, в наукових лабораторіях, зокрема, в різних НДІ, а також ветеринарних клініках при університетах. Завдяки функції автоматичної стерилізації виключається ризик зараження культури клітин. Клітини ростуть по всьому об'єму, завдяки камері попереднього нагріву з повітряної рубашкою.
Також з метою покращення практичної підготовки студентів ОКР «Бакалавр» при вивченні дисциплін «Ветеринарна імунологія» та «Патофізіологія тварин», а також студентів ОКР «Магістр»  дослідницької магістерської програми «Клітинні технології у ветеринарній медицині та біології» при вивченні дисциплін «Молекулярні механізми клітинного і гуморального імунітету у тварин» та  «Теорія і практика використання стовбурових клітин у ветеринарній медицині» придбано професійний біологічний тринокулярний мікроскоп дослідницького класу MB-505 40x-1600x LED Trino Plan-Achromatic та цифрову камеру-окуляр SIGETA WCAM 720P. Мікроскоп оснащений револьверною головкою на 4 об'єктиви зі ступенем корекції ПЛАН-ахромат (виправлена кривизна поля зору, хроматична аберація, а також хроматична різниця збільшення).

Компенсаційна тринокулярна головка з 30 °-ним нахилом тубусів і можливістю обертання на 360 ° дозволяє додатково встановити камеру для виведення зображення на монітор ПК.

Передача даних у цифровій камері-окулярі здійснюється через Wi-Fi. Завдяки цьому можна транслювати зображення на кілька пристроїв одночасно (до 3-х підключень). Камера містить всередині Wi-Fi модуль, який створює бездротову мережу. Будь-який пристрій (планшет, телефон, комп'ютер) з Wi-Fi зможе підключитися до цієї мережі (мережа захищена паролем).

Для виведення зображення на виріб встановлено спеціальний додаток, за допомогою якого можна робити фото, відео зйомку, налаштовувати колір і інші параметри.
Колектив кафедри вдячний ректорату за сприяння в оновленні матеріально-технічної бази кафедри.
Запрошуємо колег до співпраці та спільних наукових досліджень.

Ю. Харкевич

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook