Почесний титул кращої інтелектуальної групи виборола команда економічного факультету

21 квітня 2017 року
     В університеті пройшов заключний етап конкурсу на кращу інтелектуальну групу. Нагадаємо, що за результатами змагань минулого дня лідирували розумники з економічного факультету.
     Організатори приготували для учасників дуже складні завдання, які, як зазначив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, вимагали від них просто унікальної злагодженості і вміння приймати солідарні рішення. Крім того, правила суворо забороняли використовувати будь-які гаджети під загрозою дискваліфікації.
     Розпочали з відомої японської головоломки судоку. Вона має п’ять рівнів складності, для здобувачів почесного звання найінтелектуальнішої групи НУБіП обрали четверту. На її вирішення давалося 15 хвилин. Те, що завдання, м’яко кажучи, не з легких засвідчив той факт, що впоралися з ним всього три команди: факультетів економічного (яка зробила це найшвидше), ветеринарної медицини і харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
     Наступний конкурс «Швидкість рахування» захопив і команди і вболівальників. Він передбачав здійснення двадцяти простих обчислювальних операцій, але завдання подавалися із все зростаючою швидкістю – від 3,0 до 0,5. Першими з нього на швидкості 1,2 вибули представники факультету конструювання та дизайну, а другими лідери першого етапу – економісти. Щоправда, обидві команди зійшли з дистанції через те, що не зовсім правильно зрозуміли завдання. Зі швидкістю 0,8 не впоралися ФАМівці, землевпорядники і агробіологи, а 0,6 – інтелектуали з факультетів механіко-технологічногоюридичноготваринництва і водних біоресурсів. Що ж до відмітки 0,5, то вона підкорилася лише команді ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Таким чином склалася цікава ситуація, яка тільки розпалила пристрасті: лідери і аутсайдери помінялись місцями.
     Тож до конкурсу на найвищий рівень IQ підійшли серйозно. За його умовами учасники відповідали на 10 запитань. Так само, як і в попередньому змаганні команда приймала консолідоване рішення та відповідала на питання разом. Найвищі результати тут продемонстрували інтелектуали факультету інформаційних технологій.
  Останнім був конкурс капітанів, а запитання з найрізноманітніших галузей знань для них підготували члени адміністрації університету. Найрозумнішим у ньому виявився лідер команди економістів другокурсник Володимир Мосіюк.
     За підсумками двох днів перемогу у першому конкурсі на найкращу інтелектуальну групу вибороли представники економічного факультету (21). До трійки лідерів також увійшли команди факультетів інформаційних технологій (23,5) і гуманітарно-педагогічного (26,5), які зайняли відповідно 2-ге і 3-тє місця. За ними розташувалися інтелектуали факультетів харчових технологій та управління якістю продукції АПК (29,5), ветеринарної медицини (30,5), юридичного (36,5), механіко-технологічного (42,5), ННІ лісового і садово-паркового господарства (43), агробіологічного (44,5). Десяту і одинадцяту сходинку розділили команди факультету тваринництва і водних біоресурсів та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження (46,5), далі – факультетів аграрного менеджменту (48,5), конструювання та дизайну (49), захисту рослин, біотехнологій та екології (51), землевпорядкування (53,5). Як бачите, система оцінювання дещо незвична, адже сумувалися перші місця учасників, і таким чином перемогу здобули володарі найменшої кількості балів.
     Дуже приємно, що у індивідуальному змаганні деякі наші студенти показали просто чудові результати і набрали більше 2 тисяч балів. Тож знайомтеся: Рустам Джафаров (23000), Павло Мазурчук (2252), Ольга Левченко (2237), Олександр Романенко (2147), Катерина Шалімова (2146), Любов Гуторова (2125), Марія Чикова (2115), Наталія Орлик (2081), Євгенія Дошка (2079), Віталій Лобода (2050), Владислав Білінський-ТарасовичВладислав Склярук (у обох - 2046), Вікторія Гула (2044), Святослав Кириченко (2025), Роман Маринін (2008).
     Ось таким виявився перший в історії університету інтелектуальний конкурс для студентів. Сподіваємося, він стане традиційним.

Ірина Білоус  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook