Аліна Красножон – призерка Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в галузі «Географічні науки»

1 квітня 2017 року

  Підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Географічні науки» проходив на базі Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького 28-30 березня 2017 року. До фінальної підсумкової конференції було запрошено 46 учасників із 17 ВНЗ України.
    Свою роботу представила магістр 1 року навчання факультету землевпорядкування НУБіП України Аліна Красножон: «Просторове моделювання меж міста-курорту Миргород та його санітарно-захисних зон».

     Тема є надзвичайно актуальною, адже в Україні лише у 58,5 % від загальної кількості поселень встановлено їх межі. Найгострішою ця проблема є для міст обласного та районного підпорядкування. Невирішеність цієї проблеми стає на заваді повноцінному територіальному розвитку поселень та формуванню сприятливого життєвого середовища. Основою просторового моделювання є створення картографічної основи на адміністративно-територіальні утворення. Просторовий аналіз дає можливість виявити особливості географічного і взаємозв'язки статусу земель та видів господарської діяльності, а також краще зрозуміти структуру специфічної діяльності у міському просторі. 

     Від журі, яке очолював професор Національного університету ім. Т. Шевченка Олександр Бейдик та декан природничо-географічного факультету Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б.Хмельницького Людмила Даценко, було чимало запитань. До дискусій долучалися також і конкурсанти-конкуренти. Та все ж Аліна Красножон показала високий рівень теоретичної і практичної підготовки, за що і отримала почесне ІІІ місце.

   

     Організатори конкурсу подякували за підготовку конкурсанта науковому керівнику, доценту кафедри земельного кадастру Наталії Мединській, а також завідувачу кафедри геодезії та картографії, професору Івану Ковальчуку, який давав цінні настанови ще на початкових етапах конкурсу.
     Усі призери Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Географічні науки» отримали Дипломи відповідних ступенів, а решта учасників – грамоти за участь. Ну і звісно ж нові знайомства та позитивні враження.

    Програмою конференції була передбачена і розважальна частина. Так, усі учасники малу змогу відвідати Національний історико-археологічний заповідник «Кам’яна могила», Мелітопольский міський краєзнавчий музей та Караімський центру «Кале».

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook