Дистанційне підвищення кваліфікації – відповідь на вимоги часу

30 березня 2017 року

     30 березня 2017 року відбулося урочисте відкриття on-line семінару "Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності" в рамках підвищення кваліфікації науково-педагогічних і педагогічних працівників відокремлених підрозділів НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» і «Бережанський агротехнічний коледж».

    Зі вступним словом перед слухачами семінару виступила директор ННІ ПО Марія Кулаєць, яка представила учасникам семінару по обидві сторони екрану (в НУБіП України) і в Бережанському агротехнічному інституті програму підвищення кваліфікації, лекторів, які впродовж наступного тижня працюватимуть в дистанційному режимі зі слухачами. Програму семінару реалізовуватимуть як висококваліфіковані науково-педагогічні працівники кафедр менеджменту інноваційної діяльності, методики навчання та управління навчальними закладами, соціальної роботи та психології, педагогіки, інформаційних і дистанційних технологій, так і представники адміністрації університету. У виступі було підкреслено, що ця, на сьогодні дещо непопулярна з технічних причин, форма проведення курсів підвищення кваліфікації набуватиме дедалі більшого розмаху. В ННІ післядипломної освіти для цих цілей планується обладнати спеціальну аудиторію з сучасним аудіовізуальним обладнанням, що сприятиме покращенню якості надання освітніх послуг.

     На проблемах інноваційності у освітній галузі та причетності кожного викладача до формування конкурентоспроможного фахівця зупинився в своєму виступі проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який відзначив, що лише спільними зусиллями ми в стані надати освітньому процесу дійсно інноваційного характеру.

     Продовжила програму першого дня дистанційного семінару начальник навчально-методичного відділу університету Лариса Кліх. В центрі уваги її лекції – електронне освітнє середовище університету та шляхи його наповнення.
     Впродовж наступних днів семінару слухачі ознайомляться з питаннями інноваційно-технологічних процесів в навчальному закладі, проблемами педагогічного спілкування та педагогічної взаємодії, проаналізують актуальні аспекти методики професійного навчання, поглиблять знання щодо інформаційно-комунікаційних технологій, розглянуть можливості участі у міжнародних грантових програмах.

     10-річний досвід ННІ післядипломної освіти щодо організації і проведення семінару «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності» з різними групами слухачів і в різних куточках України уже засвідчив його результативність та затребуваність. Актуальність тематики, оперативне реагування на очікування споживачів наших послуг, гнучкість розкладу – це ті переваги, які ми уже отримали. На часі перехід семінару на якісно новий – дистанційний рівень, елементи якого, до речі, і до сьогодні використовувалися нами під час проведення занять.

     Окрема подяку за технічний супровід, консультування та організаційну допомогу доценту кафедри інформаційних і дистанційних технологій Максиму Мокрієву, співробітникам відділу телекомунікаційного забезпечення, а також відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання.

Наталія Демешкант,
професор кафедри
менеджменту інноваційної діяльності
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook