Інформаційний день «Горизонт 2020»: європейські наукові структури відкриті для співпраці з українськими науковцями

29 березня 2017, 23:25
НУБіП України

 


     28 березня 2017 року у рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» в університеті пройшов інформаційний день. У його межах працював науково-практичний семінар «Європейські наукові інфраструктури – відкриті можливості для здійснення власних наукових досліджень». Він мав на меті розширення знань українських науковців щодо використання європейської наукової інфраструктури та вдосконалення компетентностей у написанні грантових заявок за тематичними напрямами «Харчова безпека» та «Клімат і природні ресурси».

    Інформаційні дні рамкової програми «Горизонт 2020» сприяють своєчасному донесенню актуальної інформації про можливості, шляхи та способиміжнародної наукової співпраці та участі вітчизняних науковців у відповідних грантових конкурсах, переконаний начальник наукової частини Володимир Отченашко, який вітав учасників від керівництва університету.

  

     На значенні систематичного моніторингу міжнародних грантових програм зупинився керівник групи супроводу міжнародних науково-технічних проектів НУБіП Сергій Бондаренко. А керівник національного консультаційного пункту «Горизонт 2020» на базі НУБіП Наталія Демешкант зосередилась на характеристиці європейських наукових структур та можливостях їх використання науковцями з України для виконання власних досліджень в рамках реалізації державних та міжнародних наукових тем.
     Керівник НКП за тематичним напрямом «Європейська Рада досліджень» при Інституті молекулярної біології НАНУ Яніна Міщук представила огляд міждисциплінарних проектів «Горизонт 2020» та відповідних конкурсів European Research Council (ERC).

     Менеджер з розвитку бізнесу в Україні та Білорусі Департаменту наукових досліджень та інтелектуальної власності Thomson Reuters Олег Сябренко розповів про можливості платформи Webof Science для підготовки наукових публікацій та пошуку партнерів для виконання міжнародних проектів. До речі, у нашому університеті відкрито доступ до повної світової бази наукових публікацій Webof Science. Адже відомо, що перед тим як спробувати свої сили у конкурсах «Горизонт 2020» необхідно мати і публікації у високо рейтингових світових наукових журналах  лише це дозволяє знайти закордонних партнерів для наукового грантового консорціуму та виграти грантовий конкурс.

     Цю ж тему продовжила і керівник регіонального контактного пункту НУБіП за тематичним напрямом "Клімат і ефективність використання ресурсів" Лілія Калачнюк, яка розкрила рекомендації щодо публікування статей у журналах, що входять до списків баз даних рефератів і цитування "Scopus" і/або "Webof Science".

     Усі матеріали семінару будуть розміщені на сторінці НКП «Горизонт 2020» на сайті НУБіП України за посиланням

http://nubip.edu.ua/horizon2020

Наталія Кос,
науковий співробітник 

НКП «Горизонт 2020» при НУБіП  

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook