До аптеки-музею з викладачем-наставником

14 березня 2017 року

Студенти 3 курсу факультету ветеринарної медицини протягом року вивчають дисципліну «Ветеринарна фармакологія» та під час літньої сесії, згідно навчальної програми, складають іспит. Саме тому викладач даного курсу і наставник 3 групи, старший викладач кафедри фармакології та токсикології Деркач Ірина Михайлівна з педагогічною та виховною метою запропонувала своїм студентам відвідати музей-аптеку, що на Подолі в місті Києві.


Відкрилася вона у 1728 році, її власником був німець Йоган Гейтер (Ейстер). Після його смерті даний заклад успадкував його зять, провізор у військовому госпіталі Георг-Фрідріх Бунге (1722–1792 рр.). Аптекою цей заклад протягом 111 років, до 1839 року.


Отож, відвідувачі не тільки поглибили свої знання, набуті на лекційних та практичних заняттях у стінах університету,  але й  отримали насолоду від побаченого. Колекція музею, який відкрився тут після реставрації у 1988 році, становить понад 50000 експонатів. Експозиції, що відтворюють аптеку XVIII-XIX століть – аптечний посуд, меблі, знаряддя для виготовлення ліків, аптечна упаковка, фармакопеї XIX та ХХ століть, російські, польські, німецькі та інші матеріали з аптечної справи – і таких 12 залі, не можуть залишити байдужим.  З захопленням розглядали студенти хату знахарки, лабораторію алхіміка, кабінет фармацевта. А чого варті відчуття посидіти за його робочим столом, почитати документацію, виписані рецепти, потримати в руках перо-чорнило…


Хоча серед відвідувачів був присутній лише актив групи, побувати в музеях-аптеках інших міст України вирішили усі, а також порадити своїм знайомим приїхати на Притисько-Микільську, 7.

І. Деркач


 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook