Запрошуємо на навчання на ОКР БАКАЛАВР за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»

 

Стати успішною людиною і реалізувати себе в галузі міжнародних відносин – можливо, отримавши освіту в Національному університеті біоресурсів і природокористування України!

 

НУБіП України  твій ПЕРШИЙ пріоритет!

 
Національний університет біоресурсів і природокористування України, представлений колективом випускової кафедри міжнародних відносин і суспільних наук щиро запрошує на навчання майбутніх фахівців у сфері міжнародних відносин, суспільних комунікацій та соціальної взаємодії. Навчання у стінах нашого університету передбачає засвоєння системних знань з прикладних політичних наук, актуальних проблем міжнародних відносин та світової політики, вільне володіння кількома іноземними мовами.
 
Підготовка висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців у галузі міжнародних відносин, здатних розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми в сфері міжнародних відносин, зовнішньополітичної діяльності держав, міжнародних взаємодій між державами, міжнародними організаціями та недержавними структурами.
 
Освітньо-професійна програма «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» для підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» акредитована у 2021 році.
 

 Кафедра міжнародних відносин і суспільних наук
у соціальних мережах


                    

Затверджені умови прийому вступників на 2024 р.
за чинним переліком спеціальностей згідно Постанови №266 

Тестування проходитиме під час основних і додаткових сесій:

  • основні: 14 травня – 25 червня;
  • додаткові: 11–19 липня.

Відповідно до наказу також передбачено два періоди реєстрації осіб, які бажають узяти участь в НМТ, —  основний та додатковий.

Основний етап реєстрації осіб для участі в основних сесіях НМТ триватиме з 14 березня до 11 квітня включно.

До 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (змінити предмет на вибір на інший  чи змінити населений пункт в Україні / за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ).

У додатковий період (10–15 травня) матимуть змогу зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації, та ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але їм було відмовлено в реєстрації. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 19 травня.

З 08 травня для зареєстрованих учасників основних сесій НМТ з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж додаткових сесій матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування з 8 липня. З міркувань безпеки ми не публікуватимемо інформації про те, де на території України відбудуться тестування, ні на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, ні на наших офіційних сторінках у соцмережах. Наполегливо рекомендуємо учасникам не розголошувати, де й коли проходитиме тестування, адже від цього може залежати безпека і їхня, і організаторів НМТ.

Інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100–200 балів буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткових сесій – до 26 липня.

 

ВСТУПНІ ВИПРОБУВАННЯ НА БАКАЛАВРСЬКІ ПРОГРАМИ

У 2024 РОЦІ

Цей рік буде вже третім роком, коли Україна через повномасштабне вторгнення росії не зможе провести повноцінне зовнішнє незалежне оцінювання для вступу на бакалаврські програми. З огляду на це до відповідних законодавчих актів буде внесено зміни, а також видано спеціальний Закон України, який визначить порядок проведення оцінювання вступників.

Вступні випробування на бакалаврські програми до закладів вищої освіти України буде проведено у форматі національного мультипредметного тесту (НМТ) на комп’ютерній основі. В умовах війни НМТ — це найбільш оптимальний варіант проведення вступних іспитів задля забезпечення рівних умов для всіх вступників, незалежно від місця їхнього перебування.

У межах НМТ кожен учасник буде виконувати завдання із 4-х навчальних предметів, три з яких є обов’язковими (українська мова, математика та історія України), а один — на вибір із переліку (українська література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, хімія, фізика, географія). Предмет за вибором вступник зазначатиме під час реєстрації для участі в НМТ.

Новацією 2024 року є розширення переліку обов’язкових предметів НМТ історією України. Це, безперечно, важливий державницький крок, адже глибоке розуміння історії свого народу, засноване на здатності критично аналізувати історичні події, установлювати причинно-наслідкові зв’язки й визначати тенденції й закономірності, є запорукою стійкості до історичних маніпуляцій і фейків, основою для формування національної свідомості та самоідентифікації.

Модель проведення передбачає, що чотири предметних тести учасник виконуватиме в один день: два предметних тести кожен по одній годині до перерви та два предметних тести кожен по годині — після перерви. Це насправді може бути важко. Але кращого варіанта в нинішніх складних безпекових умовах немає. Адже тільки цей передбачає одноразовий прихід вступника до пункту тестування. А це, зокрема, дуже важить для тих, хто змушений буде їхати до якогось іншого населеного пункту для участі в НМТ. Безпека та рівні умови – наш пріоритет.

Як і минулого року, передбачено проведення двох сесій НМТ: основної та додаткової. У додатковій сесії тестування зможуть узяти участь ті вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.

Тестування відбуватиметься в спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях закладів освіти – тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ), створених у населених пунктах як в Україні, так і за її межами.

На виконання завдань НМТ буде відведено 240 хвилин  —  із розрахунку по 60 хвилин на кожний навчальний предмет. 

Усі завдання НМТ відповідатимуть змісту програм ЗНО з навчальних предметів. Зміст завдань з історії України охоплюватиме події другої половини XVI – початку ХХІ ст.

Тести з української мови, історії України, української літератури, біології, хімії та географії міститимуть по 30 завдань, з математики й фізики — 22 і 20 відповідно, а з іноземних мов (англійської,  іспанської, німецької,  французької) — 32 завдання.

Оцінювання наданих учасником відповідей на завдання з кожного предмета НМТ буде здійснено відповідно до схем нарахування балів, подібних до використовуваних у ЗНО.

 

У жодному блоці НМТ не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю, тому одразу після проходження тесту кожний учасник / кожна учасниця дізнається про кількість набраних тестових балів. 

Кількість тестових балів, отриманих учасниками під час виконання завдань із кожного  предмета НМТ, буде переведено до шкали 100–200 балів. Таблиці переведення тестових балів до шкали 100–200 Міністерство освіти і науки України затвердить завчасно.

Український центр оцінювання якості освіти підготував демонстраційні варіанти з усіх  предметів НМТ, тож учасники зможуть ознайомитися зі структурою тестів й орієнтовною складністю завдань та  попрактикуватися в їх виконанні. 

Докладніше про зміст, структуру кожного предмета НМТ й оцінювання з нього читайте у відповідних розділах.

ДЕМОНСТРАЦІЙНИЙ ВАРІАНТ НМТ-2024 

 

 

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

 

ЗАКОНИ УКРАЇНИ

від 08.11.2023 № 3438-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року»

НАКАЗИ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

від 22.02.2024 № 222 «Про організацію та проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту»

від 29.12.2023 № 1581 «Деякі питання проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту»

від 21.12.2023 № 1547 «Про затвердження Порядку проведення національного мультипредметного тесту»

НАКАЗИ УКРАЇНСЬКОГО ЦЕНТРУ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ

від 24.01.2024 № 5 «Про затвердження Загальної характеристики сертифікаційної роботи національного мультипредметного тесту 2024 року»

від 24.01.2024 № 4 «Про затвердження Схем нарахування балів за виконання завдань сертифікаційної роботи національного мультипредметного тесту 2024 року»

 

 

 

 

Потрібно подати в електронному вигляді документи на вступ, визначивши НУБіП і спеціальність ПЕРШИМ пріоритетом. Дотримання згаданої умови дозволить вам, насамперед, претендувати на конкурсній основі на навчання за державним замовленням. У іншому випадку Ви маєте змогу претендувати на навчання на платній основі за тим же переліком конкурсних предметів.
 
 

Мінімальний бал суми сертифікатів ЗНО та атестату середньої освіти має бути не нижче 150 балів.

 

Перелік документів, які потрібно подати до приймальної комісії у електронному вигляді:

 

  • заяву про вступ;
  • копію документа, що посвідчує особу (паспорт + довідка про місце реєстрації) (1, 2 сторінки та місце реєстрації у 2 примірниках);
  • копію військового квитка або посвідчення про приписку до призовної дільниці - для військовозобов’язаних (крім випадків, передбачених законодавством у 2 примірниках);
  • копію документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і копію додатка до нього (атестат + додаток до атестата) у 2 примірниках);
  • копію сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників на основі повної загальної середньої освіти) у 2 примірниках + інформаційна картка до сертифіката ЗНО у 2 примірниках;
  • чотири кольорові фотокартки розміром 3 х 4 см;
  • копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру (2 примірника)

Усі копії документів, які подаються при вступі до НУБіП України, засвідчуються за оригіналами приймальною комісією. Копії документів без надання оригіналів не розглядаються.

Послідовні у своєму виборі та життєвих пріоритетах абітурієнти, котрі відзначаються наполегливістю і соціальною мобільністю, неодмінно досягнуть своєї мети, ставши нашими студентами. Впродовж чотирьох років бакалаврату, серед інших загальних та професійного спрямування предметів, майбутні міжнародники вивчатимуть:
  • історію і теорію міжнародних відносин; 
  • сучасні тенденції та актуальні проблеми міжнародних відносин;
  • міжнародне приватне та публічне право; 
  • міжнародні економічні відносини; 
  • зовнішню політику країн світу; 
  • дипломатичну та консульську служби; 
  • іноземні мови (англійська, іспанську, німецька, польська, французьку) та ін.;
  • дипломатичний протокол та етикет; 
  • міжнародну інформацію та інформаційно-аналітичну діяльність у міжнародних відносинах тощо.
 
Після завершення навчання наші випускники можуть обіймати посади:
  • аташе з аграрних питань; 
  • дипломатичний агент;
  • дипломатичний кур’єр; 
  • помічник експерта із зовнішньополітичних питань; 
  • помічник політичного оглядача;
  • секретар дипломатичного агентства; 
  • помічник консультанта із зовнішньополітичних питань; 
  • співробітник органів зовнішньополітичної та зовнішньоекономічної діяльності при державних адміністраціях; 
  • експерт, референт чи консультант установ, де здійснюється міжнародна діяльність.
працювати:
  • у підрозділах Міністерства закордонних справ України на виконавських посадах;
  • у дипломатичних представництвах (аташе, референт, дипломатичний кур’єр, секретар дипломатичного агентства);
  • у державних структурах та відомствах, установах (держадміністрації, міжнародні відділи профільних міністерств тощо);
  • у приватних структурах, які здійснюють діяльність у галузі міжнародних відносин (міжнародні відділи юридичних фірм, експертно-консультативні групи тощо);
  • у міжнародних міжурядових та неурядових організаціях;
  • у наукових і дослідницьких інститутах з вивчення міжнародних відносин і зовнішньої політики держав світу.
 
За більш детальною інформацією звертайся за телефоном 527-81-16, 527-81-71 або написавши листа на [email protected]
 

У нас день відкритих дверей – кожен день! 

Завітайте на кафедру за адресою: м. Київ, вул. Горіхуватський шлях (Генерала Родімцева), 19, навчальний корпус № 1, к. 54, 56. 
 
 
Працюємо у робочі дні з 8:30 до 17:00.
 
Правила прийому в університет за посиланням https://nubip.edu.ua/entrant.

Спеціальність «МІЖНАРОДНІ ВІДНОСИНИ» – ЦЕ ВАШ ШАНС!

Запрошуємо до співпраці!
 

Чекаємо саме на тебе!

 
 
Якщо бажаєш отримати додаткову інформацію про умови навчання, новини про конкурси, олімпіади, підготовчі курси та інші можливості для наших абітурієнтів,
залиш інформацію для зворотнього зв'язку та заповни анкету.
Анкета абітурієнта бакалаврату

 

Перейти на сторінку кафедри 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook