Традиції не змінюються. Зустріч ректорату зі студентським активом університету

8 лютого 2017 року

     8 лютого 2017 року відбулася зустріч керівників студентських організацій, профоргів факультетів та ННІ, голів студентських рад гуртожитків з ректоратом університету.

     Відкриваючи зібрання, ректор Станіслав Ніколаєнко коротко проінформував про ситуацію в університеті. Попри всі складнощі наш виш працює, навчальний семестр розпочався вчасно і організовано, здійснюються поточні виплати заробітної плати та стипендій, в гуртожитках та навчальних корпусах підтримується необхідна санітарно-гігієнічна ситуація.

     Станіслав Ніколаєнко вкотре наголосив, що головне завдання студентського активу, кожного студента, ректорату – якісне оволодіння знаннями, потужна практична підготовка та формування вміння постійного навчання. Звичайно, представники органів студентського самоврядування повинні опановувати навичками організаційної роботи, адміністративної діяльності, проте університет готує не майбутніх бюрократів, а творчих, свідомих, патріотів-професіоналів.

     Затим проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко представив результати ремонтно-будівельних робіт у 2016 році та поділився планами на рік поточний. Передбачається, що будуть продовжені ремонти місць загального користування, душових кімнат, перекриття дахів. Зокрема, мова йде про гуртожитки №1, 5, 6, 8, 10. Валерій Іщенко наголосив, що пріоритет ректорату, яку в цілому підтримує студентський актив, це капітальний, масштабний ремонт мзк, дахів, інфраструктурних об’єктів і мереж, а підтримка порядку в кімнатах, проведення їх поточного ремонту – це обов’язок мешканців.

     Щодо питання оплати за користування побутовими приладами в гуртожитках (холодильниками, телевізором, комп’ютером), то проректор категорично виступив проти використання обігрівачів, що може привести до непередбачуваних наслідків. Ректорат пішов назустріч пропозиції Студентської організації, яку озвучив її голова Ілля Вакарчук, і відмінив оплату за використання телевізорів та комп’ютерів при умові, що мешканці відповідної кімнати послуговуються енергозберігаючими лампами. Плата ж за користування холодильниками складає 28 гривень на місяць. Валерій Іщенко також наголосив, що нова плата за гуртожитки, яка нині встановлена (440 гривень за місяць) є практично вдвічі нижчою, ніж реальні потреби, тому в повному обсязі не проводяться ремонти, не оновлюється обладнання. Також на зібранні зазначалося, що вартість проживання в гуртожитках деяких інших столичних вишів більша, ніж в наших, оскільки там встановлена більша плата за використання додаткових побутових приладів.

     Голова студентської організації факультету землевпорядкування Карина Кармазіна нарікала на те, що в навчальному корпусі №6 прохолодно в окремих лекційних аудиторіях. У відповідь на це Валерій Іщенко зазначив, як тільки вдасться реалізувати вже зроблений проект теплопункту, проблему буде вирішено. Окрім того, саме цей корпус є особливим, оскільки в ньому не утеплений дах, тому все тепло швидко втрачається. Аналогічна ситуація з температурним режимом і в десятому гуртожитку, про що повідомили керівники студентської організації економічного факультету Катерина Дювенжи і студради Богдан Базильчук. Тож ректор Станіслав Ніколаєнко доручив профільному проректору вивчити ситуацію і вжити відповідних заходів. Голова студентської організації факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Дар’я Орєхова додала, що в корпусі №2 студенти через низький температурний режим під час занять із хімії знаходяться в верхньому одязі, доводиться мити колби в холодній воді. Станіслав Ніколаєнко повідомив, що цей корпус є чи не найпроблемнішим, оскільки в ньому не розміщені ані адміністративні служби, ані деканат чи дирекція. Найближчим часом в зазначений корпус буде переведений один з деканатів з тим, щоб навести там лад. Керівник студентської організації механіко-технологічного факультету Дмитро П’ятецький звернувся з проханням не обмежувати час користування душем у гуртожитку. Голова профбюро факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Ольга Шалівська – теж порушила питання відсутності теплої води в корпусі №4. На жаль, фінансова ситуація не дозволяє повністю забезпечувати корпуси гарячою водою, крім лабораторій, зазначив проректор Валерій Іщенко.

 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на особливостях стипендіального забезпечення, ознайомив з правилами формування рейтингу. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України до 10 балів нараховується студентам за активну участь в науковій, організаційній, спортивній та культурно-масовій роботі. Акцентував увагу проректор на тому, що в разі грубих порушень студентами правил внутрішнього розпорядку, договору проживання в гуртожитках тощо, ці бали зараховуватися не будуть.

    

     Ольга Шалівська поцікавилася, чи отримуватиме студент стипендію, який ще доздає сесію і потрапить у рейтинг? На що Сергій Кваша дав ствердну відповідь. Голова студентської організації факультету конструювання та дизайну Олег Солодовнік зауважив, що серед керівників студактиву спостерігається пасивність.

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко презентував програму проведення на базі нашого університету Зльоту лідерів студентського самоврядування аграрних вишів України, який відбудеться 24-27 травня.

     Ілля Вакарчук коротко представив план заходів Студентської організації на 2017 рік. Від імені студактиву він висловив побажання більш тісної співпраці самоврядування та адміністраціями факультетів і ННІ.

     Начальник відділу комплексної безпеки і охорони Василь Моісеєв проінформував студентів про необхідність відновлення діяльності Університетської варти та закликав більш активно формувати відповідні загони в гуртожитках.

     Голова профбюро агробіологічного факультету Владислав Слєпов запитав доповідача, чи не замінить пропонована ним самооборона студраду гуртожитку. На що Василь Моісєєв зазначив, що вона входитиме у структуру студради, яка власне буде її створювати. Олег Солодовнік запропонував поширити практику встановлення відеоспостереження на поверхах в гуртожитках, щоб не допустити крадіжок.

    

     Молодь була активна у дискусії. Катерина Дювенжи порушила питання якості надання інтернет послуг у гуртожитку. Об’єктивні обставини змушують нас чекати завершення дії договору з існуючим провайдером, зауважив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. А на запитання про можливості отримання студентами субсидій проректор зазначив, що управлінням соціального забезпечення Голосіївського району наразі уточнюється механізм їх оформлення.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко доручив директору Віталію Коваленку передбачити у плані роботи щомісячні семінари-навчання для лідерів студентського самоврядування.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко, підбиваючи підсумки, наголосив на необхідності проведення таких зібрань, їх системності і підкреслив, що діалог, співпраця допоможуть вирішити завдання, покладені на нас урядом, Президентом України. Студенти підтримали ініціативу ректора проводити ще й зустрічі за кавою.

     Також студактив обрав своїх представників у вченій раді університету. Ними стали студенти: ННІ лісового та садово-паркового-господарства Юлія Яцюк, агробіологічного факультету Вікторія Зелінська, економічного факультету Катерина Дювенжі, факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Анастасія Негур, факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Діана Кулик, механіко-технологічного факультету Максим Паламарчук, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Олег Фороща.

Ольга Наконечна, Денис Рудень 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook