Проведено відкрите лабораторне заняття для студентів 4 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів з дисципліни “Конярство і кіннозаводство”

8 грудня 2016, 23:04

     Однією з дисциплін, яка викладається кафедрою конярства і бджільництва для студентів факультету тваринництва і водних біоресурсів є “Конярство і кіннозаводство”. Викладання даної дисципліни в основному забезпечується ресурсами єдиної в Україні науково-виробничої лабораторії Конярства, де студенти можуть власними силами вивчити всі технологічні процеси галузі конярства. Крім поголів’я коней та поні студенти користуються науково-методичними ресурсами підготовленими співробітниками кафедри: підручник та практикум з конярства, навчального посібника “Нетрадиційне конярство”.

       У навчальному процесі також задіяний один з кращих в Україні КП “Київський іподром”, з яким для опрацювання окремих тем (згідно навчального плану) укладений договір про співпрацю. Це дає змогу використовувати ресурси не тільки лабораторії університету, але й зовнішніх організацій з ведення племінної справи у конярстві та інших питань.

       23 листопада 2016 року кафедрою конярства і бджільництва на базі КП “Київський іподром” було проведено відкрите лабораторне заняття для студентів 4 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів за спеціальністю “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” з дисципліни “Конярство і кіннозаводство” на тему “Іподромний і спортивний тренінг коней.” Заняття проводили доценти кафедри конярства і бджільництва Осадчий С.А. та Глушак І.І., який є головним суддею на київському іподромі. На занятті також були присутні професор Повозніков М.Г., доценти ЛосєвО.М. та Головецький І.І.

      Метою даного заняття було надати студентам знань з системи тренінгу і випробування рисистих коней на іподромі, тому що даний підрозділ є однією з складових племінної роботи в галузі конярства.

      Згідно плану заняття студенти ознайомились з роботою одного з найкращих в Україні підрозділів з випробування рисистих порід коней, суддівства, структурою виробничої діяльності і на власні очі побачили тяжку і клопітливу працю людей, які пов’язали своє життя з конем.

      Набуті знання дають можливість студентам працевлаштовуватись за фахом. Приємним виявився факт, що студентки 4 курсу факультету ТВБ Ксенія Єрмоленко і Ольга Ульʼянова працюють у виробничому відділі на посадах зоотехнікв київського іподрому і вже самостійно приймають рішення що до годівлі, утримання і тренінгу коней.

      Студенти ознайомились з ветеринарною службою, яка надає допомогу хворим і травмованим коням.

    Далі студенти ознайомились згідно робочого плану студентам було показано роботу бригадирів, тренерів, помічників бригадирів на тренерського відділеннях іподрому. Вони набули знань з різних систем тренінгу рисистих коней, підходів до системи випробування, принципів складання програми бігових заїздів, класифікації пристроїв для тренування і випробування рисаків (робочі і призові качалки). До проведення занять залучилась майстер наїзник Надія Журавель, донесла до студентів інформацію про роботу з молодими кіньми, про індивідуальні технологічні підходи до кожного, різноманітні небезпечні і смішні випадки з життя тренерського відділення.

     Всі студенти мали можливість самим спробувати частину технологічних процесів, які проходять у тренерському відділенні іподрому. Це і ознайомлення з профілактичним “взуттям” для тренінгу і випробувань коней, і запрягання рисака в качалку. У кожного була можливість посидіти у професійних робочій і призовій качалках.

      Після студенти отримали завдання самостійно провести запрягання і розпрягання коней у призову качалку, надівання коням збруї, кобур, бліндерів тощо.

      У кінці заняття разом з працівниками іподрому оцінили роботу кожного студента та наголосили, що тільки віддана наполеглива праця, професійні навички є запорукою відмінної зоотехнічної роботи.

     Маємо надію, що співпраця КП “Київський іподром” з НУБіП України буде і надалі кріпнути, отримані студентами практичні навики стануть в пригоді в подальшій професійній діяльності та підвищать конкурентоздатність підготовлених фахівців.

 

Доцент кафедри конярства і

бджільництва

С. Осадчий

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook