Підвищуємо якість практичного навчання: на факультеті землевпорядкування відбулося кілька відкритих занять

4 грудня 2016 року

    На факультеті землевпорядкування вже стало доброю традицією проводити відкриті лекції провідними вченими. а нещодавно ще й започаткований моніторинг проведення лабораторних та практичних занять. Це питання зараз на часі, адже біля 60% студентів при анонімному опитуванні зазначали про низьку практичну підготовку.
     Так, відповідно до наказу ректора було складено графік взаємовідвідування лабораторних (практичних) занять керівництвом факультету та представниками інших кафедр факультету. 
     Перше показове практичне заняття було проведено для студентів 4 курсу 2 групи з дисципліни «Землевпорядне проектування» доцентом кафедри землевпорядного проектування Людмилою Гунько за темою «Виділення на території господарства фацій та складання експлікації морфологічної структури ландшафтів».

     Наступним – з дисципліни «Проектування доріг місцевого значення», яке проводила доцент кафедри земельного кадастру Наталія Бавровська. Студенти проектували поперечної профіль автомобільної дороги. Також викладач в кінці заняття викладач здійснив поточну перевірку етапів виконання курсової роботи з даної дисципліни.

 
 

     Лабораторне заняття з дисципліни «Геодезичні роботи при землеустрої», яку проводив старший викладач кафедри управління земельними ресурсами Григорій Колісник студенти виконують у комп’ютерному класі. Завдяки програмному забезпеченню було опрацьовано особливості проектування сівозміни аналітичним способом.

 

     Старший викладач кафедри геодезії та картографії Олександр Шевченко лабораторне заняття проводив у лабораторії, а потім на вулиці. Адже тема заняття «Обчислення вторинних поправок при вирівнюванні мережі тріангуляції 2 розряду» передбачає опрацювання вихідних даних, які студенти беруть завдяки сучасним геодезичним приладам на місцевості. Далі проходить камеральна обробка даних.

Наталія Мединська,
заступник декана 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook