Відкрите лабораторне заняття для майбутніх технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва пройшло на університетській пасіці

6 листопада 2016 року

 Факультет тваринництва та водних біоресурсів постійно дослуховується до роботодавців і надає своїм студентам сучасні теоретичні знання та необхідні практичні навики. Основними видами практичної підготовки на факультеті є лабораторні та практичні заняття, а також всі види практик, які забезпечуються за рахунок належної матеріально-технічної бази. Одним із таких об’єктів є навчально-науково-виробнича лабораторія бджільництва, що зарекомендувала себе як найкраща в Україні лабораторія. Вона функціонує та вдосконалюється з 1961 року. До речі, днями їй виповнилося 55-річчя з дня створення.

 
У переддень ювілею на кафедрі конярства і бджільництва було проведено відкрите лабораторне заняття для студентів 2-го курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів за напрямом «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» з дисципліни «Технології виробництва продуктів бджільництва» за темою «Будова стільника та навощування рамок». 
 
 
 
 
Метою проведеного заняття було навчити студентів визначати вік бджолиних стільників за ознаками зовнішньої їх будови та освоїти різні способи навощування рамок. Кожен студент отримав індивідуальне завдання та методику його виконання з послідовним планом лабораторної роботи.
 
 
 
Заняття проводилося з використанням необхідного пасічницького інвентаря: стільники (різні за віком), пасічницький дріт, дироколи, дошка-лекало, шпори-катки, елекронавощувачі, вощина, лінійки. Всі підготовчі роботи здійснював завідувач лабораторії Юрій Кордун. Заняття проводили доценти кафедри конярства і бджільництва Олексій Лосєв та Ігор Головецький.
 
 
 
 
Першим етапом роботи було проведення експертної оцінки пронумерованих бджолиних стільників та встановлення їх віку та придатності до подальшого використання. Викладачі коментували та робили наголос на правильності експертної оцінки стільників.
 
 
Студенти з цікавістю слухали практичні поради і виробничі досягнення доцента Ігоря Головецького щодо конструктивних особливостей рамок, які застосовують сучасні пасічники. Після цього, дотримуючись всіх правил, проводили оснащення рамок дротом та навощування. Студенти мали змогу власноруч здійснити цю процедуру на одній з вуликових рамок. Потренуватися виконувати дані операції мали можливість усі присутні. 
 
Микола Повозніков,
завідувач кафедри конярства 
і бджільництва
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook