Науковці та магістри-дослідники ННІ лісового і садово-паркового господарства обговорили нові технології в геодезії, землевпорядкуванні, лісовпорядкуванні та природокористуванні

12 жовтня 2016 року

      6-8 жовтня в с. Синевірська Поляна на базі Національного природного парку «Синевир» проходила VIII міжнародна науково-практична конференція «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні, лісовпорядкуванні та природокористуванні». Її співорганізаторами виступили ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Науково-дослідний геодезичний, топографічний і картографічний інститут (Чеська республіка), Вігорлатска обсерваторія і Астрономічна обсерваторія на Колоніцком плато (Словаччина), Група енергетичних компаній РЕНЕР, Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області, Управління ДСНС України у Закарпатській області, Державне підприємство «Закарпатський геодезичний центр», Національний природний парк «Синевир».

     Під час роботи конференції було висвітлено нові досягнення наукових досліджень за наступними напрямками: сучасні GPS- та GIS-системи і технології; технічні, законодавчі, нормативні та кадастрові проблеми землеустрою та кадастру; правове регулювання геодезичних, кадастрових та геоінформаційних систем; методи дистанційного зондування Землі; геодезія та моніторинг довкілля; проблеми охорони та раціонального використання земель, водних та лісових ресурсів; актуальні проблеми природокористування та функціонування об’єктів природо-заповідного фонду; вплив різних видів природокористування на сучасний стан біорізноманіття; сучасні екзогенні та техногенні процеси; раціональне використання природних ресурсів; альтернативні види енергії тощо. В обговоренні поставлених задач взяли участь науковці України, Словенії і Молдови.

     До висвітлення поставлених наукових проблем, також долучились науковці й магістри-дослідники ННІ лісового і садово-паркового господарства нашого університету.
     Зокрема, доцент Любов Матушевич доповіла про роль біопродукційного процесу березових деревостанів у стабілізації екологічної рівноваги довкілля Чернігівського Полісся. Магістр-дослідник Юліана Лахович виступила з доповіддю «Типологічна структура лісів Національного природного парку «Черемоський». А Іван Кімейчук – «Наукові об’єкти лісокультурної спадщини ВН НУБіП України «Боярська ЛДС» як алгоритм раціонального лісокористування». 

     Після завершення пленарних та секційних засідань учасники конференції здійснили екскурсії до озера Синевир, Візит-центру, реабілітаційного центру бурого ведмедя, музею просто неба «Старе село» та помилувались карпатськими краєвидами.

Андрій Білоус,
директор НДІ лісівництва та
декоративного садівництва 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook