ННІ післядипломної освіти: підсумки за минулий навчальний рік та завдання на перспективу

30 серпня 2016 року

 

     30 серпня 2016 року відбулося розширене засідання вченої ради ННІ післядипломної освіти за участю всіх науково-педагогічних працівників, в роботі якого взяв участь проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Ткачук Вадим Анатолійович.

     Заступники директора Пабат Віктор Олексійович й Микицей Тереза Дмитрівна, завідувачі кафедр Витвицька Ольга ДанилівнаКальна-Дубінюк Тетяна ПрокопівнаЖовнірчик Ярослав Федорович, доцент кафедри Кудінова Ірина Петрівна, професор Демешкант Наталія Андріївна, студентка магістратури Петренко Тетяна у своїх виступах критично проаналізували підсумки роботи інституту за 2015-2016 навчальний рік та визначили завдання на новий навчальний рік.

     Зокрема, наголошувалось, що в рамках програми „Голосіївська ініціатива 2020” науково-педагогічні працівники кафедр проводять навчальний процес, постійно удосконалюючи зміст навчально-методичного забезпечення, якість надання освітніх послуг. Впродовж навчального року проакредитовано напрям підготовки фахівців освітнього ступеня „Магістр” зі спеціальності „Управління інноваційною діяльністю”, вперше здійснено набір бакалаврів на спеціальність „Туризм”, проакредитовано п'ять спеціальностей перепідготовки фахівців з наданням другої вищої освіти. Активізував свою роботу навчально-консультаційний відділ професійного розвитку кадрів НУБіП України, зокрема в міжнародній діяльності. Реалізовано ряд комерційних проектів енергозберігаючих технологій (за рахунок зарубіжних грантів). За ініціативою кафедри менеджменту інноваційної діяльності двоє студентів навчаються у польському виші за програмою одержання подвійних дипломів. Студенти спеціальностей „Управління інноваційною діяльністю” та „Дорадництво” пройшли двохтижневе стажування у Краківському рільничому університеті.

     Разом з тим, як наголосила у своїй доповіді директор інституту Кулаєць М.М., у складних умовах вступної кампанії цього року колектив не справився із виконанням ліцензійних обсягів набору слухачів і студентів.
     Зокрема, 58 студентів недоприйнято на денну і 17 осіб – на заочну форму навчання магістратури. Лише наполовину від ліцензійного обсягу забезпечено набір слухачів на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти.
     Потребує вдосконалення система підвищення кваліфікації фахівців агропромислового виробництва. При формуванні державного замовлення на 2017 рік слід використати ті пріоритети, які є актуальними в процесі реформування агропромислового виробництва: реанімація тваринницьких галузей, раціоналізація землекористування, оптимізація структури управління, впровадження прогресивних технологій вирощування с.-г. культур, тощо.
     На перспективу слід переформатувати кафедру аграрного консалтингу та сервісу у зв'язку з тим, що вона є випусковою зі спеціальності „Туризм”.
     Потребує активізації робота кафедри публічного управління та адміністрування, зокрема щодо набору слухачів на денну форму навчання, провадження наукової діяльності.

     Перед колективом інституту стоїть важливе завдання щодо залучення додаткових джерел до спеціального фонду університету. У співпраці з бізнесом, виробництвом, комерційними організаціями реалізувати проекти створення сучасних лабораторій, спільних наукових досліджень, проведення ремонту 232 аудиторії, придбання меблів у гуртожиток № 9 для приїжджих.

     Підсумовуючи свій виступ, Кулаєць М.М. наголосила, що 2016-2017 навчальний рік буде напруженим і складним, однак вона переконана, що колектив інституту за підтримки адміністрації університету зможе виконати завдання, поставлені рішенням вченої ради.

     На завершення перед присутніми виступив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Ткачук Вадим Анатолійович, який зупинився на основних завданнях та цілях на наступний навчальний рік.

Вишнівська Б. В., 
доцент кафедри 
менеджменту інноваційної діяльності 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook