Засідання вченої ради факультету аграрного менеджменту: результати роботи та напрямки розвитку в новому навчальному році

30 серпня 2016 року

      30 серпня 2016 року на факультеті аграрного менеджменту відбулося розширене засідання вченої ради, за участі всіх НПП та співробітників. 

Порядок денний засідання розпочався з доповіді декана Анатолія Остапчука щодо виконання державного замовлення в 2016 році на факультеті аграрного менеджменту, забезпечення набору студентів за умов договору та завдання на 2016-2017 н.р.
Анатолій Дмитрович проаналізував результати вступної кампанії, відзначивши, що цього року факультет втратив значну частину студентів. Порівняно з 2015 роком, коли кількість студентів 1 курсу ОС «Бакалавр» денної та заочної форми за державним замовленням становила 184 особи, цього року показник знизився до 73 осіб. Така ситуація є загрозливою для науково-педагогічних працівників факультету, оскільки вноситимуться зміни до навчального навантаження. Для студентів ОС «Магістр» вступна кампанія пройшла дещо краще – зараховано 210 осіб на денну форму навчання та 97 осіб – на заочну.
Декан наголосив, що зі сторони НПП факультету є недоопрацювання, які виражені в слабкій профорієнтаційній роботі, тому існує необхідність активізації зусиль для залучення як випускників шкіл, так і технікумів та коледжів.

Наступним був виступ проректора з навчальної і виховної роботи Кваші Сергія Миколайовича. Він акцентував увагу на основних завданнях факультету, серед яких ключовими мають стати підвищення якості освітніх послуг, а саме, підвищення фаховості викладачів та використання сучасних засобів викладання.
Сергій Миколайович закликав до «пробудження», більш активного ведення наукової діяльності, участі в наукових проектах та проведення конференцій на високому рівні. Молодих викладачів закликав підвищувати свій рівень, відповідально ставитись до роботи і здобувати практичний досвід на виробництві та в органах місцевого самоврядування.
Завідувачі кафедрами, які входять до складу факультету прозвітували про готовність ввірених їм підрозділів.
Завідувач кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності д.е.н., професор Галушко Валерій Павлович привітав колег з початком нового навчального року, до якого кафедра вже готова. Дисципліни забезпечені необхідним навчально-методичним матеріалом, аудиторії – відремонтовані та чекають на студентів. Кафедрою було подано науковий проект «Формування та захист агропродовольчих ринків України в контексті глобалізації світової економіки» для посилення наукової складової. Також Валерій Павлович наголосив на необхідності покращення профорієнтаційної діяльності на кафедрі та посиленні ролі аграрних спеціальностей в освітньому і науковому просторі.
Завідувач кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, д.е.н., професор Ларіна Ярослава Степанівна у своєму виступі зазначила, що зусиллями фахівців кафедри у 2016 році ліцензовані дві наукові спеціальності - 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», здійснена підготовка та подання наукового проекту «Маркетингове забезпечення розвитку ринку біоенергетики в Україні», що дозволяє розвивати наукову діяльність кафедри. Ярослава Ларіна також доповіла про напрями розвитку кафедри у  2016-2017 н. р., акцентувавши увагу на міжнародній діяльності, подальшому підвищенні якості навчання та профорієнтаційній роботі.
Завідувач новоствореної кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, д.е.н, професор Лідія Василівна Шинкарук привітала всіх присутніх з початком нового навчального року та зазначила, що за два місяці існування кафедри була проведена значна частина роботи щодо підготовки до нового навчального року, зокрема створено і наповнено інтернет-сторінку, завершено підготовку навчально-методичного забезпечення по дисциплінах, розпочато розробку платформи електронного документообігу кафедри. 
        
Завідувач кафедри економічної теорії, к.е.н., доцент Рудий Михайло Михайлович проінформував присутніх про готовність кафедри до нового навчального року та відзначив, що основним завданням є підвищення конкурентоспроможності не тільки університету, але й спеціальностей. В цьому питання важливу роль має відіграти якість викладання дисциплін, а науково-педагогічні працівники повинні активніше залучати студентів до самостійної роботи і контролювати цей процес.
Участь в обговоренні звіту декана взяла професор кафедри менеджменту ім. проф.Й.С. Завадського професор Забуранна Леся Валентинівна, яка прозвітувала про готовність кафедри до 2016-2017 н.р. Викладачі та студенти кафедри прийняли активну участь у організації і проведенні 24-25 травня 2016 року Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток кооперативного руху в Україні» за підтримки уряду Канади, Спілки дорадчих служб України, Дніпропетровської сільськогосподарської консультаційної служби. За результатами першого етапу конкурсного відбору проектів науково-дослідних робіт на 2017 рік Вченою Радою НУБіП України рекомендовано проект прикладного дослідження запропонованого науковцями кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського для участі у другому етапі конкурсного відбору до Міністерства освіти і науки України. Викладачі кафедри активно працюють над підвищенням рівня кваліфікації, в т.ч. за рахунок міжнародних стажувань у провідних університетах ЄС.
Заступник декана факультету, к.е.н. доцент Новак Олександр Володимирович висвітлив питання щодо літнього вирівнювального семестру нагадавши присутнім, що метою його проведення є зменшення академічної різниці при зарахуванні вступників на старші курси за освітньо-професійними програмами здобуття освітнього ступеня “Бакалавр”. Олександр Новак проінформував про кількість студентів, які вступили до НУБіП України на основі отриманого ОС «Молодший спеціаліст», яка у 2016 році по факультету аграрного менеджменту становить 34 студента.
     
Професор кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, д.е.н. Буряк Руслан Іванович відзвітував про наукове стажування у Варшавському університеті наук про життя (SGGW; економічний факультет). Він зазначив, що перебуваючи на стажуванні приймав участь у науково-практичних конференціях і семінарах, підготував та подав до друку статті і  тези доповідей, а також працює над формуванням англомовного курсу однієї з дисциплін, що закріплені за кафедрою маркетингу та міжнародної торгівлі.
Підвів підсумки засідання декан Анатолій Остапчук, який ознайомив колектив з завданнями та цілями на 2016-2017 навчальний рік.

 

 

 Секретар вченої ради Лариса Карпенко

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook