Науково-дослідні господарства університету виходять на прибуток!

8 липня 2016 року

 Спочатку невеличка статистика. У 2013 році виручка НДГ університету від реалізації продукції склала 20 млн грн. 18 мільйонів з них – за рахунок продукції тваринництва. 2014 рік – 31 млн грн, 20 з них – теж дало тваринництво. Тобто основні кошти – результат роботи тваринницької галузі.

 
А з 2015 року акцент суттєво змістився: увага почала приділятися виробництву високоефективних зернових і технічних культур, говорить перший проректор Ігор Ібатуллін. У тому році з 57 млн грн виручки від реалізації сільськогосподарської продукції частка тваринництва склала вже менше половини – 25 мільйонів. А в цьому році з розрахованих 100 млн грн – менше третини (30 млн грн).
 
У найближчій перспективі - максимальна увага в НДГ буде приділятися насінництву, овочевим і ягідним культурам.
 
За словами Ігоря Ібатулліна, наші господарства вже спроможні працювати без фінансової підтримки університету: цього річ він не фінансує ні посівну кампанію, ні жнива. Але, як це і належно і на чому постійно наголошує ректор Станіслав Ніколаєнко, надає повноцінний науковий супровід. Більше того, НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка вже готове перерахувати у фонд університету 1,5 млн грн, про що і повідомив його директор Микола Журавель під час Дня поля.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook