Семінар наставників: «Я люблю Україну»

5 червня 2016 року

     У перший день літа на базі гуманітарно-педагогічного факультету кафедрою педагогіки разом із відділом виховної роботи та студентських справ проведений науково-методичний семінар для наставників студентських груп.
     Відкрив захід завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, який привітав присутніх з Міжнародним днем захисту дітей, побажав наставникам, щоб їх вихованці завжди радували своїми успіхами і досягненнями. Руслан Васильович зазначив, що цього разу організатори семінару зосередилися на практичній складовій виховної роботи та продемонстрували майстер-клас. Крім цього, Р. В. Сопівник запросив наставників, які не мають педагогічної освіти навчатися на гуманітарно-педагогічному факультет за спеціальностями «Професійна освіта» та «Педагогіка вищої школи», а також здобувати наукові ступені за нещодавно відкритою спеціальністю «Науки про освіту» за системою PhD, що охоплює три спеціалізації «Теорія та методика виховання», «Методика навчання сількогосподарських дисциплін», «Інформаційні технології в освіті».

      Доцент кафедри педагогіки Валентина Теслюк відзначила, що цього разу семінар проводиться з акцентом на популяризацію національно-патріотичних цінностей в оригінальній, ігровій формі під красномовною назвою «Я люблю Україну». Валентина Михайлівна закликала наставників спонукати своїх вихованців до прояву ініціативи у справі організації змістовного дозвілля та запросила студентів магістратури гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Педагогіка вищої школи» до участі у грі. 
     Студентами групи ПВШ-1501м проведено п’ять цікавих захоплюючих раундів, у процесі яких молодь виявила кмітливість, артистизм, інтелектуальність, ерудованість, вокальні та танцювальні уміння. Впродовж свята було продемонстровано дух змагальності у поєднанні із взаємною повагою. 

     Під час першого раунду гравці команд «Жовті» і «Блакитні» зупинилися на питаннях, які стосувалися історії України, архітектурних пам’яток, творів літературної класики, поезії, традицій українського народу.

     У ході другого раунду «Народна творчість» команди продемонстрували знання українських прислів’їв.

     У третьому раунді «Видатні українські поети» гравці команд декламували вірші відомих українських поетів: Т. Шевченка, І.Франка, Л. Українки, Л. Костенко.

    Четвертий раунд був не менш захоплюючим, команди відгадували загадки про їжу, а капітани команд презентували давні українські страви.

    Під час п’ятого раунду учасники команд зупинилися на видатних місцях України. А Наталія Ющенко та Вікторія Олексюк подарували слухачам семінару чудові українські пісні.

    Наставники із захопленням спостерігали за грою, після чого подякували її організаторам, а деякі із них запросили студентів групи ПВШ-1501м допомогти організувати подібні заходи на інших факультетах.

Любов Канішевська,
професор кафедри педагогіки 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook