Триває перевірка факультету ветеринарної медицини

12 квітня 2016 року

     Триває підготовка до квітневої вченої ради університету, у порядок денний якої включено питання про якість підготовки фахівців та матеріально-технічної бази факультету ветеринарної медицини у світлі виконання заходів реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2020». У зв’язку з цим декани факультетів економічного Анатолій Діброва і тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк 11 квітня 2016 року відвідали факультет та проаналізували стан його матеріально-технічної бази.

     Вони перш за все звернули увагу на досить потужний кадровий потенціал, який налічує 32 професори (з них один Герой України, 6 академіків і член-кореспондентів НАН та НААН України), більше 50 доцентів та кандидатів наук

     Сьогодні на факультеті навчаються 1172 студенти: за державним замовленням – 814 (69%), за умов договору – 358 (31%). З них на бакалавраті – 813 студентів (557 за державним замовленням та 256 з умов договору), у магістратурі – 359 (257 за держзамовленням та 102 за умов договору). 68 % отримують стипендію. Середній бал з дисциплін на 1-му курсі коливається в межах 3,02 - 3,82, на 2-му – 3,26 - 3,9, 3-му – 3,53 - 3,62. За результатами зимової заліково-екзаменаційної сесії 2015/2016 н.р. відраховано 28 студентів, з них 22 бакалаврів і 6 магістрів.

     

     Детально проаналізовано план роботи деканату, ведення і заповнення заліково-екзаменаційних відомостей, робочі програми тощо. Крім цього, перевіряючі зустрілися зі студентами 4-го курсу і поцікавились якістю практичної підготовки студентів, відвідали НВВ клінічний центр «Ветмедсервіс» і ознайомилися з його роботою (наданням лікувальних послуг та стажуванням студентів).

     

     Анатолій Діброва та Вадим Кондратюк звернули увагу на проблеми, які слід вирішувати керівництву факультету ветеринарної медицини. Перше – покращення і оновлення матеріально-технічної бази факультету, закупівля сучасного діагностичного та навчального обладнання. Друге – збільшення кількості клінічного матеріалу та тварин у стаціонарі факультету для проведення практичної підготовки. Третє – більш активно використовувати бази практичної підготовки Ради роботодавців факультету ветеринарної медицини.

Руслан Кононенко,
заступник декана факультету тваринництва
та водних біоресурсів
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook