Науковці університету обговорили шляхи забезпечення високої рентабельності птахівництва під час міжнародного семінару

16 лютого 2016 року

     Журнал «Сучасне птахівництво», який випускає кафедра технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві НУБіП, за підтримки асоціації «Союз птахівників України» провели 12 лютого в рамках Міжнародної виставки ефективного тваринництва та птахівництва «AGROANIMALSHOW» ІІ міжнародний семінар «Шляхи забезпечення високої рентабельності птахівництва». Серед його 70 учасників – спеціалісти птахівничих підприємств різних форм власності,керівники та менеджери компаній-виробників і дистриб’юторів ветеринарних препаратів, кормів, кормових добавок, обладнання, наукові співробітники науково-дослідних інститутів. 

     До загалу з вітальним словом звернувся головний редактор журналу «Сучасне птахівництво» – професор Віталій Бородай. Про підсумки роботи галузі у 2015 році розповів виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко. Про стан і перспективи розвитку птахівництва Київщини присутніх проінформував Микола Жеребов – голова правління ВО «Київптахопром». Олексій Коваленко, генеральний директор НВП «Аріадна», визначив шляхи підвищення рентабельності виробництва продукції птахівництва через використання кормових добавок та лікувальних преміксів ТМ «Біокорр», які виготовляє компанія. На необхідності проведення профілактики сальмонельозу сільськогосподарської птиці у своїй доповіді наголосила Лариса Коновал – директор ТОВ «Альфа-Вет». Як проводять селекційну роботу з кросами курей угорської компанії «Баболна Тетра» повідомив Золтан Хорват («Баболна Тетра», Угорщина). Професор Руслан Буряк зазначив, що маркетинг є ключовим фактором для успішної діяльності птахівничих підприємств.

    

    На семінарі були розглянуті також нові інформаційні технології у птахівництві, програми енергозбереження для сільського господарства, оцінювання ефективності вакцин українського виробництва і закордонних аналогів, застосування ефірних олій як альтернативи антибіотиків у птахівництві, використання складних ферментних композицій у птахівництві тощо.

    


Вікторія Мельник,
доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook