Ректорат: маємо організовано розпочати весняний семестр

8 лютого 2016 року

     8 лютого під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату, присвячене початку весняного навчального семестру. Звідси і головне завдання для всіх проректорів і керівників служб, завідувачів кафедрами і викладачів – організований його початок. Протягом тижня фахівці навчального відділу проводять щоденний моніторинг відвідуваності занять, в т.ч. у зв’язку з епідеміологічною ситуацією. На контролі ректора – і ліквідація академічної заборгованості студентами.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про підготовчі заходи з нагоди відзначення Дня університету 27 травня. У полі зору проректора і підготовка до виборів керівників відокремлених підрозділів, у яких цьогоріч завершується строк дії контрактів.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, правових і соціальних питань Володимир Курило повідомив, що вивчаються можливості встановлення відеокамер у студентських гуртожитках, аби попередити правопорушення і крадіжки. З початком семестру активізується робота Студентської варти. Найближчими днями буде розглянутий і затверджений план навчання і роботи об’єднання.

     Учений секретар Оксана Барановська представила план підготовки до лютневої вченої ради. На засіданні планується розглянути звіт про виконання програми розвитку «Голосіївська ініціатива - 2020» декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова. Традиційно члени вченої ради відвідають лекції і практичні заняття, які проводитимуть викладачі факультету, ознайомляться з навчальною, науковою роботою.

     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіла про оновлення програмного забезпечення, яке використовується бухгалтерією, у зв’язку зі зміною адміністрування деяких податків та здійснення платежів.
     Заступник начальника планово-фінансового відділу Тетяна Костюк повідомила про поточну діяльність відділу та закцентувала увагу на необхідності підвищення вартості 0,1 балу рейтингу кафедр, згідно з яким розраховується надбавка до заробітної плати навчально-допоміжному персоналу. Незважаючи на складну фінансову ситуацію, ректор Станіслав Ніколаєнко доручив вивчити це питання і розглянути на засіданні розширеного ректорату.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко доповіла, що з сьогоднішнього дня до навчання приступила 461 група студентів денної форми навчання. Очікуємо ще 18 потоків заочної. Вона нагадала, що деканатами і дирекціями терміново мають бути затверджені графіки ліквідації академічної заборгованості студентів, яка має бути погашена протягом місяця. Наразі йде підготовка до випуску магістрів.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко повідомив про затвердження обсягів фінансування науки у 2016 році. У порівнянні з попереднім воно збільшиться на 12-14%. Також велика увага буде приділятися участі наших науковців в міжнародних дослідницьких проектах.

     Керівники відділів кадрів – Микола Михайліченко, юридичного – Андрій Бова, спеціального – Валерій Бевз, комплексної безпеки і охорони – Василь Моісеєв, завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов доповіли про діяльність підрозділів на минулому тижні і плани роботи на поточний.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук представив основні підсумки наради з керівниками госпрозрахункових підрозділів,що маютьнизьку економічну ефективність. Були обговорені плани їх роботи на півріччя. Крім того, повністю сформована і направлена інформація до центрального офісу QS рейтингу, тож навесні очікуємо його публікації.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про готовність корпусів і гуртожитків до навчального семестру. Які він зазначив, у гуртожитках вже замінені більше 120 газових плит на нові, активно ремонтуються місця загального користування в гуртожитках № 8, 9, 10, а в гуртожитку №2 триває заміна електричних мереж.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на підготовці нової концепції рейтингу науково-педагогічних працівників, яка незабаром буде представлена членам рейтингової комісії. Триває оформлення клопотань на отримання стипендій науковцям.

     Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші – контролювати початок навчального семестру, розробити комплекс заходів з поліпшення санітарного стану та естетичного вигляду в гуртожитках, продовжити профорієнтаційні заходи, опублікувати графік платних і безкоштовних секцій на кафедрі фізичного виховання, Валерію Іщенку – завершити підготовку документації з відновлення третього корпусу, контролювати хід ремонтних робіт в університеті, реставрацію футбольного поля, Ігорю Ібатулліну – скласти графік звітів навчально-дослідних господарств і план проведення весняно-польових робіт, Володимиру Курилу – внести пропозиції щодо реорганізації санаторію-профілакторію.
     Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook