Нарада щодо формування навчальних планів на 2016-2017 н.р. факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

25 січня 2016 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 10, ауд. 221

22 січня відбулася чергова нарада навчального відділу на чолі із начальником навчально-методичного відділу Ларисою Кліх та відділу магістерських програм Оленою Колесниковою і керівників підрозділів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК щодо обговорення проектів навчальних планів і програм підготовки фахівців на 2016-2017 навчальний рік. Факультет представляли декан Лариса Баль-Прилипко, її заступник Наталія Слободянюк, завідувачі кафедр Олександр Савченко, Юрій Сухенко та Владислав Сухенко

Лариса Кліх у вступному слові наголосив про головну ціль зустрічі – спрямування усіх зусиль науково-педагогічних працівників на корисне і цікаве навчання наших студентів – майбутніх фахівців харчової та переробної промисловості. Для цього навчальні плани як бакалаврів, так і магістрів мають бути оптимізовані і враховувати потреби ринку праці сьогодення. Студенти не повинні бути перевантажені вивченням «малокредитних» дисциплін.

Лариса Баль-Прилипко доповіла, що навчальні плани підготовки фахівців для харчової промисловості та з питань якості, стандартизації та сертифікації розроблено відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» та з урахуванням пропозицій ради роботодавців факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Вона також зазначила структуру навчальних планів, критерії віднесення дисциплін до обов'язкових. Наголосила, що бакалаври 2016 року вступу вивчатимуть 49 дисциплін, 29 з яких забезпечують кафедри, не підпорядковані факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Всі можливі оптимізації та укрупнення навчальних дисциплін було проведено за погодженням із завідувачами кафедр. Ці зміни не стали критичними і повністю збереглася специфіка кожної кафедри і навчальних дисциплін у формуванні конкурентоспроможного на теперішньому ринку праці фахівця. 

Начальник відділу магістерських програм Олена Колесникова проінформувала про зміни у переліку галузей знань, наголосивши на основних моментах, на які варто звернути увагу при забезпеченні освітнього процесу, особливо при підготовці магістрів. 

Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх закликала усіх завідувачів кафедр активніше долучатися до профорієнтаційної роботи. Зауважила, що лише спільними зусиллями університет увійде в п’ятірку кращих вишів, навіть, у ці складні часи.

Під час формування навчального плану підготовки фахівців із спеціальності «Харчові технології» для порівняння були взяті розгорнуті навчальні плани Одеської національної академії харчових технологій (м. Одеса) та Національного університету харчових технологій (м. Київ). Навчальні плани підготовки бакалаврів із спеціальності «Харчові технології» є ідентичними із навчальними планами провідних ВНЗ України.

На зустрічі було обговорено також питання щодо включення до навчальних планів підготовки магістрів усіх спеціальностей університету навчальної дисципліни «Міжнародна та регіональна стандартизація», для цього завідувачу кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Владиславу Сухенку доручено розробити конкретні пропозиції та доповісти на зборах деканів факультетів.

Сподіваємося, що такі зустрічі проводитимуться і надалі.

Заступник декана факультету,

доцент Слободянюк Наталія


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook