На розширеному засіданні вченої ради агробіологічного факультету проаналізували діяльність кафедр

30 вересня 2015 року

      29 вересня на агробіологічному факультеті пройшла розширене засідання вченої ради, на якому були присутні навчально-наукові працівники. Від керівництва університету з колективом зустрівся перший проректор Ігор Ібатуллін.
       Розпочав засідання декан факультету Віктор Забалуєв, який запропонував обговорити стан та перспективи розвитку кафедр агробіологічного факультету. У своєму виступі декан згадав зустріч ректорату університету із завідувачами кафедр, зосередивши увагу на поставлених керівництвом завданнях. Аналізуючи роботу факультету, він зазначив, що на факультеті 13 кафедр, склад НПП яких відповідає всім вимогам, а колектив працює злагоджено та має багато досягнень і в навчальній, і у науковій сферах. Серед складностей декан виокремив питання матеріально-технічної бази, адже підготовка фахівців агрономічних спеціальностей потребує потужної та дуже масштабної матеріально-технічної бази. Лише польових дослідних ділянок у дослідних господарствах біля двох з половиною тисяч. І кожна потребує програми, забезпечення, обслуговування. Тут викладачі проводять дуже велику роботу, але постійно стикаються з проблемою оновлення технічного забезпечення. Функціонує також «Плодоовочевий сад», на базі якого слід зробити повноцінний навчальний модуль.

       Про роботу кафедр звітували їх завідувачі. Вони проаналізували всі напрями діяльності, показали досягнення і зосередили увагу на завданнях, проблемах і шляхах їх вирішення.
      Завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Анатолій Бикін одним із головних завдань назвав належний контроль за практичною підготовкою фахівців і, що особливо важливо сьогодні, стажування молодих викладачів на сучасних виробничих підприємствах. Кафедра веде та обслуговує три польові досліди, один із яких має державний атестат.

 

      Завідувач кафедри рослинництва Світлана Каленська відзначила мотивовану злагоджену роботу колективу, наукову і видавничу діяльність. Та підкреслила гостру проблему забезпечення сучасною технікою науково-дослідних господарств, де проводиться наукова робота, а також підготовка студентів і аспірантів.

   Завідувач кафедри землеробства та гербології  Семен Танчик, проаналізувавши роботу, досягнення й завдання, зосередив увагу на належному забезпеченні навчального процесу, використанні аудиторного фонду, матеріально-технічної бази.

    Завідувач кафедри закритого ґрунту  Олексій Приліпка наголосив на високій потребі в підготовці фахівців агрономічних спеціальностей для галузі рослинництва закритого ґрунту, продемонстрував різнопланову роботу кафедри, озвучив головні завдання й зрушення в навчально-методичній і науково-дослідній діяльності.

      Завідувач кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології, професор Григорій Демидась показав різні види проведеної роботи, зокрема оснащення навчальних аудиторій, забезпечення науково-дослідної бази, зупинився на завданнях оновлення навчально-методичного фонду кафедри, проведення навчальної й наукової роботи на сучасному рівні.

      Завідувач кафедри садівництва  Борис Мазур зосередив увагу на підготовчому етапі введення нової спеціальності «Садівництво і виноградарство», розвитку навчальної й дослідної роботи на базі НВП «Плодоовочевий сад», головних завданнях роботи колективу.

      В.о. завідувача кафедри овочівництва Бобось І.М. проаналізувала проведену навчальну і наукову роботу, акцентувала увагу на питаннях штату, матеріально-технічного забезпечення науково-дослідної діяльності.

  Завідувач кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води  Володимир Копілевич продемонстрував різнопланову роботу кафедри, серед головних завдань якої він назвав посилення рівня підготовки фахівців, широке впровадження сучасних методів як наукових досліджень, так і навчання.

    Завідувач кафедри органічної, фізичної і колоїдної хімії та хімії пестицидів Лідія Нестерова говорила про оновлення навчального оснащення та посилення науково-дослідної складової в діяльності кафедри.

    Завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів Анатолій Балаєв показав активну міжнародну співпрацю, а як мету назвав відкриття спеціальності «Ґрунтознавство, агрохімія і меліорація ґрунтів».

     Питання повернення спеціальності «Генетика і селекція» прозвучало серед головних у виступі завідувача кафедри генетики, селекції і насінництва Віталія Жемойди.

          Ігор Ібатуллін від імені ректорату університету Станіслава Ніколаєнка пообіцяв врахувати озвучені зауваження та побажання. Він схвалив роботу колективу факультету в різних напрямах, зупинився на окремих досягненнях і водночас акцентував увагу на постійній роботі над поліпшенням якості підготовки фахівців, високій відповідальності кожного та всього колективу як потужної структурної одиниці університету.

 

Наталія Пасічник,
доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook