Ректорат: затверджено план роботи на жовтень

29 вересня 2015 року

     29 вересня під головування ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Як зазначив очільник університету у вступному слові, на часі перевірка готовності вишу до зимового періоду. Тому протягом двох тижнів відповідні служби мають перевірити стан тепломереж, електричного обладнання, особливу увагу слід приділити покрівлям. На постійному контролі повинен бути навчальний процес.

 

        Далі традиційно доповідали проректори та керівники структурних підрозділів.
       Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот доповіла про подання бюджету університету на 2016 рік на розгляд і затвердження в Міністерство освіти і науки.

     Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх повідомила про хід зборів науково-педагогічних працівників на факультетах та в інститутах. У ректорату викликало здивування ігнорування аналітичних матеріалів, які були підготовлені до наради із завідувачами кафедр, при проведенні цих зборів. Лариса Володимирівна акцентувала увагу, що ці дані покликані перш за все сприяти об’єктивному оцінюванню діяльності та напрацюванню шляхів поліпшення роботи кафедр. Піднімалася і тема друкування підручників та посібників за рахунок університету. Проект відповідного положення був розглянутий на останньому засіданні навчально-методичної ради, а фінансове забезпечення доручено підготувати планово-фінансовому відділу спільно з бухгалтерією.
      Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук проінформував про продовження діалогу з Туркменістаном щодо залучення на навчання студентів. Також минулого тижня були проведені збори студентів, які бажають брати участь у програмах культурно-освітнього обміну та практичного навчання закордоном. Традиційною проблемою є мовна підготовка. Наразі триває реєстрація і для тих, хто пройде відбір, будуть запропоновані курси підвищення рівня володіння іноземними мовами на базі нашого університету. Крім того, на економічному факультеті триває семінар для викладачів за участі німецьких колег щодо економіки домашніх господарств.

      Проректор з навчально-науково-виробних питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про завершення тендеру по відновленню третього корпусу. В ньому ж сьогодні буде проведений другий етап фумігації. Зусиллями студентів та колективу завершено розчистку ботанічного саду університету. У зв’язку з настанням осінньо-зимового періоду службою головного енергетика заплановане проведення випробування систем опалення та електропостачання, власними силами відновлюються силові електричні кабелі.
      Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував про завершення прийому науково-педагогічних працівників та хід перевірки кадрового забезпечення кафедр. Йде підготовка до оголошення конкурсу на заміщення вакантних посад професорів та завідувачів кафедр.

     В.о. начальника кафедри військової підготовки Олександр Максименко доповів про додатковий набір на навчання 16 студентів, які вирішили здобувати військову освіту. Найближчим часом на базі кафедри заплановано провести семінар для керівників військових кафедр університетів усієї України.

     Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко розповів про підсумки засідання профкому, де розглядалися питання виділення матеріальної допомоги та постачання для працівників і студентів сільськогосподарської продукції за собівартістю. Так, цього четверга буде можливість придбати молоко, овочі та фрукти.

    Керівник спеціального відділу Валерій Бевз акцентував увагу на особливостях проведення місцевих виборів у жовтні. Паспортисти разом з деканатами ведуть уточнення списків мешканців гуртожитків і відповідно – виборців. Також у зв’язку з розділом Печерсько-Голосіївського райвійськкомату міста Києва триває робота з впорядкування документів.

 

     Проректор з навчально-наукової роботи, соціальних та правових питань Володимир Курило проінформував про ситуацію, яка склалася навколо Мукачівського аграрного коледжу та візит делегації університету до Білорусі, де Білоруська державна сільськогосподарська академія відзначала своє 175 річчя з дня заснування.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на аудиті діяльності лабораторій, по результатам якого 15 жовтня планується провести нараду. В навчально-дослідних господарствах тривають осінньо-польові роботи, завершилося збирання соняшнику, йде підготовка до збирання кукурудзи. Паралельно триває посівна кампанія і підготовка грунтів. В університеті розпочався набір до аспірантури і протягом жовтня відбудуться вступні іспити. Є небезпідставні сподівання, що державне замовлення буде виконане на 100%.

     Затим засідання ректорату продовжилося в ширшому колі – приєдналися декани факультетів та директори навчально-наукових інститутів. Головним питанням для обговорення було планування роботи на жовтень.

     Як повідомила учений секретар Оксана Барановська, у жовтні заплановано проведення ряду міжнародних наукових конференцій, статутних та інших заходів. Зокрема, засідання розширеного ректорату 27 жовтня пройде на базі Немішаєвського агротехнічного коледжу, а вченої ради – наступного дня на базі факультетів конструювання і дизайну та механіко-технологічного. Детальніше про заходи можна дізнатися в нашому електронному календарі подій.

     Про особливості умов прийому до ВНЗ у 2016 році доповів відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Ільчук. Проектом документу, підготовленим Міністерством освіти і науки України, передбачається, що до 1 червня 2016 року вищим навчальним закладам буде доведений обсяг державного замовлення на профільні спеціальності, а вже до 15 червня – університети розподілять місця всередині вишів. Випускники технікумів та коледжів матимуть змогу вступати до університетів на скорочені терміни навчання за результатами вступних випробувань. Абітурієнти матимуть змогу подавати документи тільки в електронному вигляді лише на 5 спеціальностей в будь-яку кількість вишів. Але загальна кількість заяв не повинна перевищувати 15. Також Ігор Іванович зупинився і на інших тонкощах процесу прийому на навчання, які суттєво не відрізняються від цьогорічних.

 

     Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх акцентувала увагу на порівняльній таблиці відповідності спеціальностей, проект якої ще затверджений міністерством. Як наголосив ректор Станіслав Ніколаєнко, усі спеціальності, підготовку за якими здійснює університет, мають в ній бути. А особлива увага – «Сертифікації і стандартизації продукції АПК».

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко доповів про план заходів, присвячених відзначенню Дня захисника України 14 жовтня. Протягом двох тижнів відбудеться ряд спортивно-патріотичних змагань серед студентів та викладачів, а 13 жовтня курсантам на кафедрі військової підготовки будуть вручені погони та відбудеться урочисте засідання.


 

     Нагадуємо, що завтра, 30 вересня, о 14.00 в ауд. 69 корп. №1 відбудеться засідання вченої ради.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook