Геодезичний полігон у Дзвінковому готовий до зустрічі землевпорядників

14 липня 2015 року

 Зазвичай, для першо- та другокурсників серпень місяць є найвідповідальнішим, найскладнішим, найнапруженішим і водночас найприємнішим, найвражаючим і найкращим часом за роки студентства. А все тому, що приходить час навчальної практики з геодезії, яка традиційно проводиться у Дзвінковому (на території Дзвінківського навчально-наукового геодезичного полігону). Для першокурсників це щось нове, не знане, не бачене, не відоме. А для їх старших колег це те, чого вони так чекали весь навчальний рік! 

 
Навчальна  практика з топографії та геодезії  є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки бакалаврів за напрямом "Геодезія, картографія та землеустрій”. Програми практик передбачають повний комплекс топографічних робіт, необхідних для складання карт, розв’язання інженерно-геодезичних задач. Практика проводиться в польових умовах. Проведення практики здійснюється згідно з наказом ректора університету. Загальну організацію геодезичною практикою та контроль за її проведенням здійснює декан факультету землевпорядкування та завідувач кафедри геодезії та картографії. Безпосереднє керівництво практикою в академічних групах покладається на викладачів кафедри. Навчально-виробничою одиницею на геодезичній практиці є бригада. 
 
Цього року біля 130 студентів факультету землевпорядкування одночасно проходитимуть навчальну практику з дисциплін "Топографія" і "Геодезія". Тож для вирішення організаційних питань пов'язаних із практичною підготовкою студентів було проведено зустріч із керівництвом ВП НУБіП України "Боярська лісова дослідна станція". Колектив факультету землевпорядкування представляли декан факультету Тарас Євсюков, доц. кафедри геодезії та картографії Олексій Жук і доц. кафедри управління земельними ресурсами Руслан Тихенко.
 
Головний лісничий Боярської ЛДС – Олександр Шевчук повідомив, що цього року матеріально-технічна база суттєво оновлена: тривають ремонтні роботи приміщень під навчальні класи, замінено вхідні двері та підлогу на  першому поверсі гуртожитку; побудовано та огороджено спортивний майданчик, обладнано його освітлення; споруджено спортивну площадку та встановлено нові спортивні снаряди; закуплено тенісний стіл і спортивний інвентар – м'ячі, шахи, шашки, тенісні ракетки та ін.; проведено озеленення території і розміщено додаткові лавки, альтанки; зведено паркан навколо бази практики та спортивного майданчика; організовано триразове харчування  прекрасній їдальні. Також, запевнив головний лісничий, вирішено питання обмеження гарячого водопостачання, перевезення студентів і викладачів, геодезичного обладнання і приладів. Таким чином, база повністю підготовлена для проведення такого практичного навчання, яке відповідає сучасним вимогам підготовки висококваліфікованих землевпорядників.
 
Наріжним каменем перемовин було питання оплати студентами проживання у гуртожитку. Але й тут керівництво Боярської лісової дослідної станції пішло на зустріч  проханням студентів і деканату факультету землевпорядкування, пообіцявши його суттєве зменшення за умов харчування студентів у їдальні.
 
На останок хотілося б подякувати за приємне спілкування і теплу зустріч головному лісничому Боярської ЛДС – Олександру Шевчуку, старшому лісничому Боярського лісництва Максиму Шестаку, лісничому Боярського лісництва Юрію Несторяку. Особливі слова вдячності за можливість проведення навчальної практик на базі ВП НУБіП України "Боярська лісова дослідна станція" адресуємо директору Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Петру Лакиді та директору Боярської ЛДС Анатолію Карпуку.
 
І ще одна приємна новина, яку повідали нам місцеві жителі, і в чому ми переконалися також  – цього року взагалі немає комарів (другий курс зрозуміє).
 
Тарас Євсюков,
декан факультету землевпорядкування
Олексій Жук - доцент кафедри геодезії і картографії 
Руслан Тихенко - доцент кафедри управління земельними ресурсами 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook