В універсальних фахівцях-біотехнологах нашого університету зацікавлена фармацевтична компанія ПАТ «ФАРМАК»

21 травня 2015 року

     Сьогодні поряд з іншими науками стрімко розвиваються молекулярна біологія та генетика, які використовують досягнення мікробіології, хімії та фізики. Найважливішим напрямком досліджень є розробка методів культивування клітин мікроорганізмів, рослин і тварин. І якщо ще зовсім недавно для промислових цілей використовувалися тільки бактерії і гриби, то зараз з'явилася можливість працювати з будь-якими клітинами, управляти їхнім розвитком, особливо у рослин. Таким чином, нові науково-технологічні підходи втілилися в розробку біотехнологічних методів, що дозволяють маніпулювати безпосередньо генами, створювати нові продукти, організми і змінювати властивості вже існуючих. Головна мета застосування цих методів більш повне використання потенціалу живих організмів в інтересах господарської діяльності людини.

     Тож студенти-біотехнологи другого курсу разом з асистентом Тетяною Івановою отримали запрошення до фармацевтичної компанії ПАТ «Фармак» для ознайомлення з виробництвом і можливістю подальшого працевлаштування.
 

     Спочатку майбутніх фахівців-біотехнологів представили колективу підприємства та ознайомили з історією та пріоритетами компанії. З перших хвилин студенти були вражені масштабами виробництва, високою кваліфікацією працівників та дружньою атмосферою в колективі. Основною метою компанії є прагнення бути лідером національної фармацевтичної галузі за рахунок висококваліфікованих фахівців та наукоємного виробництва.

     Спеціалісти підприємства бепосередньо ознайомили студентів із біотехнологічними процесами виробництва отриманням готових лікарських засобів, а також з вимогами які ставляться до відповідних фахівців і умов виробництва. Також студенти-біотехнологи дізналися про історію виробництва інсуліну на ПАТ «Фармак». При цьому вони побачили на власні очі всі етапи, починаючи з підготовки технологічного повітря, води, первинної тари та роботи лінії розливу лікарських засобів. При спілкуванні з провідним технологом стало зрозуміло, що приготування ліків досить складний і наукоємний процес. Для студентів новиною було те, що все виробництво має подвійний контроль для запобігання помилок у роботі, адже це пов’язано із здоров’ям людини.

     Таким чином, основою розвитку виробництва є кваліфікований та відповідним чином підібраний персонал, яким при бажанні можуть стати випускники факультету, про що неоднарозово було наголошено керівництвом підприємства.

Іванова Т.Ю,
співробітник кафедри екобіотехнологій та біорізноманіття
Колодяжний О.Ю.,
аспірант кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook