Ph.D. Пізнавально-спортивний день аспірантів: «Я маю сили на все! Я здолаю всі перешкоди! Я досягну бажаного результату!»

25 червня 2024 року
 За підтримки ректорату 21 червня відділом аспірантури було організовано пізнавально-спортивний день для здобувачів ступеня доктора філософії, який став справжнім святом знань, азарту та єднання. Цей насичений захід не лише розширив кругозір та подарував новий досвід, а й згуртував аспірантів різних факультетів, зарядивши їх позитивними емоціями та командним духом.
 Програма заходу включала:
  • екскурсію до Музею анатомії на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка та музею анатомії «Фауна світу» факультету ветеринарної медицини;
  • психологічний тренінг в ректорській аудиторії Ботанічному саду на тему «Протидія психологічному вигоранню аспірантів»;
  • дружній турнір з футболу на стадіоні НУБіП України.
 
 Розпочалася програма заходу з екскурсії до Музею анатомії факультету ветеринарної медицини. Переступивши поріг музею, аспіранти поринули в часи становлення та розвитку ветеринарної освіти в Україні. На полицях та вітринах зібрані унікальні експонати, що проливають світло на століття ветеринарної практики та науки. Окрему увагу привертають книги та інші артефакти, які розповідають про історію ветеринарної медицини в Україні та світі.
 Одним із найвиразніших експонатів музею, з яким аспірантів ознайомив доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Микола Стегней став фрагмент скелета синього кита, який встановлений на території навчального корпусу та вражає своїми розмірами й величчю. Проводячи екскурсію, Микола Михайлович розповів аспірантам про наявність в музеї понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів з усіх континентів. Кожен з них є цінним свідченням про багатство та різноманіття тваринного світу, а також про кропітку працю науковців, які протягом багатьох років збирали та досліджували ці експонати. Екскурсія до музею анатомії стала для аспірантів доволі пізнавальною, вони мали змогу не лише побачити унікальні експонати, а й поринути в атмосферу історії та науки, ознайомитися з унікальними лабораторіями факультету, бібліотекою та іншими цікавими місцями, над якими невпинно працювали покоління науковців університету.
 
 
 Після захоплюючої екскурсії до музею анатомії аспіранти вирушили до Ботанічного саду, де на них чекав психологічний тренінг «Протидія психологічному вигоранню аспірантів». Професор кафедри соціальної роботи та реабілітації, доктор педагогічних наук Інна Осадченко, поділилася з аудиторією цінними знаннями та практичними порадами, як зберегти емоційне та психологічне благополуччя під час навчання та наукової роботи. Її лекція була насичена корисною інформацією про причини та прояви вигорання, а також про ефективні методи його подолання. Інна Іванівна не лише ділилася теоретичними знаннями, а й активно залучала аспірантів до практичних вправ. Під її керуванням вони провели практику з дихання, що допомагає заспокоюватися та знімати стрес. Також кожен аспірант мав змогу витягнути «позитивчики», котрі допомогли підняти настрій аспірантам, налаштуватися на розвиток особистості, світогляду та досягнення цілей.
 Поради та методики, представлені Інною Осадченко, безсумнівно стануть в нагоді аспірантам у їхній подорожі до наукових вершин. Завдяки знанням та практичним навичкам, отриманим на тренінгу, вони зможуть уникнути вигорання, зберегти продуктивність та емоційне благополуччя.
 
 
 
 
 Футбольні змагання проходили за системою плей-офф, де команди, розділені на пари жеребкуванням зустрічалися на футбольному полі. Переможці пар продовжували боротьбу за головний приз, а ті, хто зазнав поразки, змагалися за третє призове місце.
 Фінальний матч став справжньою окрасою турніру. Команди продемонстрували високий рівень майстерності, командну гру та волю до перемоги. У напруженій боротьбі здобула перемогу команда «Механік», яка й заволоділа перехідним кубком проректора з футболу серед аспірантів. Друге місце посіла команда «Економіст», а третє – «Гуманітарій», команда «Аграрій» здобула четверте місце.
 Усі учасники турніру отримали солодкі призи та брендовані чашки від відділу аспірантури.
 
 Пізнавально-спортивний день став справжнім святом знань, єднання та спортивного духу. Екскурсія до музею анатомії, тренінг з протидії вигоранню та запальний футбольний турнір подарували аспірантам незабутні емоції та враження. Ці події не лише згуртували колектив, а й стали джерелом натхнення та мотивації для нових звершень у навчанні та науковій діяльності.
 
 Маємо надію започаткована профільним проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергієм Миколайовичем Квашою традиція проведення дружнього футбольного турніру згуртує та об’єднає аспірантську спільноту, а перехідний КУБОК ПРОРЕКТОРА знайде своїх майбутніх переможців.
 

 Аспірантура НУБіП України – це не лише можливість здобути ґрунтовні знання та фахові навички, а й активне та цікаве життя, сповнене нових відкриттів та друзів.

 
Надія Міняйло,
заступниця завідувача відділу аспірантури
 
Владислава Сільченко,
фахівчиня відділу аспірантури

    


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook