Успіх студентської збірної НУБіП України зі спортивної боротьби на чемпіонаті України з української боротьби на поясах

24 червня 2024 року

 21-23 червня у місті Львів у спортивному комплексі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького, відбувся чемпіонат України з української боротьби на поясах 2024.

 Українська боротьба на поясах була широко поширена на території сучасної України впродовж другого тисячоліття нашої ери, особливо у південній та східній її частині, і мала важливе прикладне значення підготовці воїнів. Такий різновид боротьби має ознаки спортивної тому, що на меті не нанесення ушкодження, а доведення своєї переваги. З певними відмінностями боротьба на поясах представлена в багатьох народів світу.
 Відродження сучасного формату поясної боротьби ведеться з кінця 20-го століття. Наразі цей спортивний напрямок динамічно розвивається. Українська боротьба на поясах в нашій державі офіційно визнана як неолімпійська дисципліна.
 У національній першості взяли участь 120 борців з усієї країни. Наш університет на змаганнях представляв студент першого курсу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження (ННІ ЕАЕ), спеціальність «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка» Тимофій Арістов та старший викладач кафедри фізичного виховання, кандидат педагогічних наук, майстер спорту України Олександр Волошин.
 
 За результатами змагань третє місце посів Олександр Волошин, перемігши суперника у бронзовому фіналі.
 Найвищу сходинку пʼєдесталу у ваговій категорії 70 кг серед чоловіків посів – Тимофій Арістов (тренери Андрій Вязмітінов, викладач кафедри фізичного виховання НУБіП України та Ганна Телькова).
 У запеклому поєдинку він виборов золоту нагороду, а також здобув срібну нагороду у ваговій категорії 70 кг серед юніорів.
 

 Вітаємо збірну НУБіП України зі спортивної боротьби із переможними виступами,

бажаємо успіхів та підкорення нових вершин!

 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook