Новий партнер університету – знана у світі компанія Giunti Psychometrics

20 червня 2024 року
 19 червня до НУБіП України з діловим візитом завітали представники знаної у світі компанії Giunti Psychometrics Holding S.R.L. (Італія) – її керівник пан Жозе Граде і генеральний директор ТОВ «ОС Україна» Giunti Psychometrics Ukraine Дмитро Максименко.

 Ректор університету Вадим Ткачук представив гостям наш навчальний заклад і його можливості – у навчальному та міжнародному плані, а його візаві пан Граде – компанію, яку він очолює: Giunti Psychometrics – міжнародна група, що володіє та розпоряджається правами психологічної тестової методики, надає послуги із навчання, використання та поглибленої інтерпретації результатів психологічної оцінки. Її офіси працюють в Італії, Франції, Угорщині, Румунії, Болгарії, Греції, Туреччині, Китаї, Україні у різних сферах: клінічна психологічна діагностика, організаційна психологія, включаючи аналітику даних в НR, нейрореабілітація, тестування та консультування з питань кар’єри, ба, навіть перевірка здатності до водіння автотранспорту.

 Вона розробляє та адаптує інструменти для психологічної оцінки, забезпечуючи високу якість, наукові стандарти та адаптацію до конкретної країни під наглядом власників авторських прав згідно умовами ITC. Методики оцінки застосовуються у різних сферах і вікових категоріях: психологія дорослих, зокрема студентства, психологія дітей та підлітків, профорієнтація, оцінка талантів.

 В Україні компанія знана з 2007 року під юридичною назвою ТОВ «ОС Україна». Для процесу вибору кандидатів Giunti Psychometrics Ukraine пропонує повний комп’ютеризований портфель перевірених інструментів на всіх рівнях, що дозволяє прогнозувати ефективність та підвищити надійність під час процесу оцінювання. Компанія надає високоструктуровані та стандартизовані опитувальники для оцінки особистості. На основі професіограми (а саме так можна конкретизувати розроблений психологічний профіль для конкретної посади) кваліфікована команда сертифікованих експертів-психологів забезпечує чітке тлумачення результатів тестів та високоякісної співбесіди.

 Перші кроки співпраці з цією компанією, знаної психологам, бо вона єдина в Україні має адаптовані до української вибірки відомі у світі психодіагностичні методики, розпочиналася з 2019 року. Тоді завідувачка кафедри психології Ірина Мартинюк (до речі, на день зустрічі вона святкувала свій день народження) проходила навчання за однією з цих методик – «Магелано Університет», що використовується для профорієнтації. Далі – більше: в цьому навчальному році в українському офісі компанії вперше майбутні психологи з НУБіП успішно пройшли навчальну (діагностико-корекційну) практику, а його керівник Дмитро Максименко виступив із доповіддю на конференції, яку гуманітарно-педагогічний факультет проводив у травні.

 

 У ході зустрічі були намічені перспективи співпраці НУБіП України і Giunti Psychometrics. Першим з таких напрямів є практичне навчання студентів-майбутніх психологів роботи з окремими психодіагностичними методиками, виключними правами на які володіє компанія. Наступний – об’єднання зусиль наших партнерів та кафедри психології в розробці психодіагностичного інструментарію за запитом як університету, так і споживачів послуг компанії. І, нарешті, спільна участь у розробці наукових проєктів, що потребуватимуть застосування валідного і надійного психодіагностичного інструментарію, адаптованого до української вибірки.

 

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook