Новостворена кафедра гідробіології та іхтіології активно включилася в наукову та просвітницьку роботу

12 травня 2015 року

     Сучасний світ наукових досліджень потребує активної позиції науковців уже з самого початку їхнього професійного шляху, тобто зі студентських лав.

    

    

     Упродовж січня – квітня кафедра гідробіології та іхтіології активізувала наукову роботу студентів як за рахунок залучення їх до роботи у наукових гуртках, так і до участі в наукових та науково-практичних конференціях.

   

     У січні студенти кафедри представили результати своєї наукової роботи на Міжнародній науково-практичній конференції «Теоретические и прикладные вопросы науки и образования». За змістовну доповідь Харитончук Андрій отримав диплом І ступеня (науковий керівник доц. Кірєєва І.Ю.).

    

     З метою забезпечення можливості донести до широкого загалу власні надбання для студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів було організовано 69-ту студентську конференцію «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми». Вона проходила впродовж 19-20 березня.
     Студенти, що займаються науковою роботою на нашій кафедрі, виявили бажання взяти участь у конференції. Було подано 41 заявку на виступи. На жаль, вдалося виступити не всім. Але більшість дочекалася, проявивши наполегливість і терпіння. Одна нагорода кафедрі все-таки дісталася. За третє місце почесну грамоту і грошову премію отримав магістр першого року навчання Громок Руслан (науковий керівник – к.б.н., доцент Кірєєва І.Ю.) за доповідь «Рибоводно-біологічні результати вирощування коропа кої у ставах». Активними учасниками конференції стали студенти, науковими керівниками яких є доценти кафедри Хижняк М.І. та Рудик-Леуська Н.Я.

   

     Аспіранти і викладачі кафедри гідно представили результати власних наукових досліджень на конференції науково-педагогічних працівників, наукових співробітників та аспірантів. Зокрема, з актуальними доповідями виступили Рудик-Леуська Н.Я. «Вплив факторів середовища на фізіолого-біохімічні властивості ляща, плітки та судака середньої частини Кременчуцького водосховища» та Хижняк М.І. «Використання нетрадиційних добрив у аквакультурі», Халтурин М.Б. «Видова різноманітність іхтіофауни Лісостепової зони України водойм комплексного призначення».

     Студенти та викладачі кафедри взяли участь також у V Міжнародній науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», яка проходила 23-24 квітня на базі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

      Крім наукової роботи, куратори кафедри впродовж квітня-травня організували цікаві та змістовні культурні заходи. Зокрема, студенти 2-ої групи 2 курсу під керівництвом доцента Глєбової Ю.А. відвідали центральну київську синагогу, де ознайомилися з таїнствами однієї з провідних релігій світу.

   

     Студенти 3 групи скороченого терміну навчання першого курсу разом із доцентом Дудник С.В. взяли участь у феєричному дійстві, присвяченому відкриттю місяця французької культури в Україні «Я – мрія». Сучасне світлове шоу на фасадах історичних будівель центру Києва примусило нас знову згадати нелегкий шлях нашої країни до здобуття свободи.

   

    

     Щоб відчути себе частиною народу, що нарешті стає на новий життєвий шлях, наші студенти активно беруть участь у волонтерському русі та суботниках з озеленення і впорядкування нашого рідного і такого важливого для життя всієї країни міста Києва.

Петро Шевченко,
в.о. завідувача кафедри гідробіології та іхтіології

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook