До Дня університету відкрито лабораторію психології розвитку особистості

30 травня 2024 року
  29 квітня 2024 р. гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України презентував ще одну лабораторію – психології розвитку особистості. 
  Завдяки підтримці керівництва та наполегливій праці науково-педагогічних працівників, кафедра психології в стилі терміни змогла підготувати її до використання в навчальних та наукових цілях. У приміщенні був зроблений косметичний ремонт, для лабораторії придбане обладнання та проведене необхідне облаштування. Вибір приміщення із можливих варіантів зумовлювався розташуванням кабінету на першому поверсі, що забезпечує доступність для людей з особливими потребами, які можуть бути як здобувачами вищої освіти, так і користувачами послуг лабораторії.
  Урочистість відкрила проректорка з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха.
 
 
 
  Почесних гостей свята вітала деканеса гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька.
 

 
  Про особливості функціонування лабораторії розповіла завідувачка кафедри психології Ірина Мартинюк.
 
 
  Метою діяльності лабораторії психології розвитку особистості є забезпечення умов для проведення наукових досліджень науково-педагогічних працівників кафедри психології та здобувачів трьох освітніх рівнів спеціальності 053 «Психологія» (бакалавр, магістр, доктор філософії), практичних занять для здобувачів вищої освіти в царині психології, надання консультаційних послуг з питань психічного здоров’я учасникам освітнього процесу університету та широкому загалу.
  Для реалізації цієї мети лабораторію облаштовано таким чином, щоб вона могла забезпечувати практичну та наукову підготовку майбутніх психологів, а також надавати наукові й освітні послуги, послуги психологічної допомоги. Зокрема, перша кімната лабораторії облаштована для проведення психологічного розвантаження особистості. Тут є можливість проводити сеанси музикотерапії, бібліотерапії, тренінги з релаксації.
 

 
  Друга кімната містить дві зони: одну – для проведення збору діагностичних та експериментальних даних, іншу – для індивідуального психологічного консультування. Окрім того, у ній може зручно розташуватись міні-група для спостереження роботи психолога, проведення тренінгу.
 
 Серед обладнання, призначеного для здійснення наукових досліджень, – комп’ютерна техніка, психофізіологічний апаратний комплекс «Хист», дзеркало Гезелла, комп’ютерний поліграф.
 
 
  Увагу відвідувачів привернув розміщений у центральному місці лабораторії макет головного мозку, виконаний якнайкращим чином для забезпечення розуміння майбутніми психологами його психофізіологічних функцій.
 
 
  Лабораторія психології розвитку особистості розташована у кабінеті 15/1 навчального корпусу 1. Працюватиме у робочі дні з 830 до 1700. Її можливостями й послугами можуть користуватись науково-педагогічні працівники університету, здобувачі, усі охочі за попереднім погодженням із завідувачем кафедри психології.
 
 
Ірина МАРТИНЮК,
завідувачка кафедри психології
  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook