Перемога студентської науки на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК
15 травня 2021 року в нашому Університеті відбувся ІІ етап ХІІІ Фестивалю студентської науки-2024, спрямований на згуртування обдарованої молоді навколо актуальних питань сучасної науки та традиційно присвячений річниці Університету та відзначенню Дня науки в Україні. Програма фінального етапу фестивалю включала доповіді-звіти, які представили старости 27-ми кращих студентських наукових гуртків усієї великої родини НУБіП України.
Цього року представляти факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК випала честь науковому студентському гуртку «Інноваційні технології у харчовій промисловості», який плідно функціонує на кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК з 2012 р. під керівництвом завідувача кафедри Володимира ВАСИЛІВА та доцента Зінаїди БУРОВОЇ. Звіт представила староста гуртка Марія БАТІГ, студентка 3 курсу, яка разом з командою гуртківців активно поєднує навчання в університеті з дослідницькою діяльністю, виступами на конференціях та участю у просвітницьких заходах, майстер-класах, екскурсіях на профільні виставки та виробництва крафтової харчової продукції.
Вагомим здобутком нашого гуртка є перемога студентської наукової роботи «Розробка конструктивно-технологічної схеми та обґрунтування режимних параметрів семіфлюідизації плодоовочевої продукції» у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» у 2023 р. Роботу, виконану студентом Богданом БОРОДИЧЕМ під керівництвом професора Ігоря Павловича ПАЛАМАРЧУКА, нагороджено Дипломами І ступеня Національного університету харчових технологій та НУБіП України.
Свої досягнення члени гуртка презентують на міжнародних науково-практичних конференціях. Зокрема в 2023-2024 рр. це були конференції Лабораторії якості НУБіП, Ірпінського фахового коледжу та великий захід нашого факультету – 12-та міжнародна науково-практична конференція вчених, аспірантів і студентів, що проходила нещодавно у квітні 24 року та була присвячена 15-ти річчю Факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Стратегія розвитку та плани майбутнє наукового гуртка включають подальший розвиток наукових тематик, зокрема сушіння, вібропроцесів, дослідження технологічних процесів виробництва корисних снеків та вітамінних концентратів для потреб ЗСУ та представлення результатів на науково-практичних конференціях, і звичайно, залучення нових учасників та популяризація науки серед студентів факультету.
Питання сушіння плодоовочевої продукції зацікавило членів комісії Фестивалю як перспективне для потреб української армії та забезпечення наших захисників натуральними вітамінізованими продуктами тривалого зберігання.
За результатами оцінювання гуртків комісія у складі представників ради молодих вчених університету присудила нашому гуртку почесне ІІ місце. Пишаємось нашими здобутками та прагнемо більшого! Вітаємо всіх учасників Фестивалю, адже як вірно зазначила у вітальному слові проректорка з науково-педагогічної роботи Оксана ТОНХА, ми всі вже є переможцями!
Детальніше зі звітом, планами та заходами роботи нашого гуртка можна ознайомитись на сторінці https://nubip.edu.ua/node/32690. Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися!
З вірою в студентську молодь, сучасну науку, нашу Перемогу та мирне майбутнє! З Україною в серці!
Зінаїда БУРОВА
керівник наукового гуртка «Інноваційні технології у харчовій промисловості»