Студенти спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» в гостях у компанії ПрАТ «Миронівська птахофабрика»

19 травня 2024 року
  Практична складова є важливою і невід’ємною частиною підготовки фахівців для тваринницької галузі. На факультеті тваринництва та водних біоресурсів запроваджено практику ознайомлення студентів з діяльністю провідних тваринницьких підприємств нашої країни.

  МХП – найбільший виробник та експортер курятини в Україні. Компанія спеціалізується на виробництві і переробці м'яса курей та вирощуванні зернових, а також веде іншу аграрну діяльність (виробництво м'ясо-ковбасних виробів і м'ясних виробів, готових до вживання). Переробка м’яса – важлива складова та логічний розвиток вертикально інтегрованої бізнес-моделі МХП. Цей напрям діяльності компанії забезпечує виробництво широкого асортименту, зокрема, свіжих м'ясних продуктів, напівфабрикатів та готових продуктів харчування. Основний компонент м'ясних продуктів компанії – курятина власного виробництва. На підприємствах компанії МХП вирощують птицю та велику рогату худобу, повністю контролюючи весь процес.
  Зануритись у діяльність комплексу з переробки курчат-бройлерів ПрАТ «Миронівська птахофабрика» випала нагода студентам спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» факультету тваринництва та водних біоресурсів.

  Нас зустріла Вікторія Строга – головний фахівець з навчання, оцінки та розвитку персоналу ПрАТ «Миронівська птахофабрика», познайомила з діяльністю підприємства, їх здобутками та перспективами розвитку. Після проходження інструктажу з техніки безпеки й якості продукції була організована екскурсія у виробничі цехи підприємства з забою птиці і переробки м’яса курчат-бройлерів у супроводженні технологів підприємства. Під час огляду була можливість задати питання, на які отримано ґрунтовні відповіді.

  Приємним для нас, викладачів, було зустріти випускників факультету тваринництва і водних біоресурсів, які впродовж багатьох років успішно працюють на різних технологічних ділянках підприємства. По закінченню екскурсії відбулась зустріч зі студентом нашого факультету Валентином Шаповалом, який проходить практичну підготовку на підприємстві. Цікава розповідь про функціонування підприємства викликала жвавий інтерес у студентів і відповідні запитання.
  Компанія пропонує різні варіанти практичної підготовки майбутніх фахівців, що забезпечуватиме якісне удосконалення як теоретичної, так і практичної складової їх підготовки, скорочення періоду адаптації випускників до професійної діяльності, врахування їх індивідуальних потреб.
  На зустрічі були обговорені питання дуальної форми навчання студентів на підприємствах компанії, які спеціалізуються на інкубації яєць м’ясних курей, вирощуванні курчат-бройлерів, забої птиці та переробці м’яса курчат-бройлерів.

  Подальша співпраця з стейкхолдерами-роботодавцями сприятиме якісному поліпшенню освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти, їх змісту, підходів до викладання й оцінювання результатів навчання, підвищенню мотивації здобувачів вищої освіти до навчання, рівня набуття компетентностей і конкурентоздатності молодих фахівців на ринку праці.

Наталія Прокопенко,
професор

Світлана Базиволяк,
доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook