Нарада з планування: травень – місяць відповідальний і напружений

1 травня 2024 року
  Травнева нарада з планування, що пройшла під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка, розглянула найактуальніші питання життєдіяльності університету на поточний місяць.

  Як і завжди, учасники розширеного ректорату розпочали зі знайомства з матеріально-технічною базою, приймаючих факультетів. Цього разу вони завітали до навчального корпусу № 6, де розташувалися два факультети землевпорядкування та юридичний.
  Землевпорядники у своїх лабораторіях демонстрували інноваційні технології лазерного сканування і 3D моделювання об’єктів навколишнього середовища, які опановують землевпорядники і геодезисти. Безпілотні технології при дослідженні водних і земельних ресурсів, опрацювання даних аерофотограмметричного знімання, складання ортофотопланів місцевості, GNSS вимірювання сучасними приладами, а також демонстрували надбання навчального фонду документації із землеустрою.

 

 

 

 

  На юридичному факультеті теж робиться акцент на практичних заняттях: постановчі судові засідання, в яких здобувачі вищої освіти можуть спробувати себе як суддя, позивач або відповідач, адвокат чи сторона обвинувачення.
  У навчальній лабораторії «Зала судових засідань», облаштованої відповідно до європейських стандартів, відтворено навчальне судове засідання з цивільного судочинства зі студентами третього курсу. Навчальна криміналістична лабораторія, обладнана відповідною технікою, дозволяє здобувачам оволодіти навичками виявлення слідів злочинної діяльності та роботи з криміналістичною технікою і засобами, що використовуються при проведенні оперативно-розшукових і слідчих дій.

 

 

 

 

 

  Перед початком засідання ректор Станіслав Ніколаєнко, учасники наради привітали сьогоднішніх ювілярів – радник ректора Дмитро Войтюк відзначає 85-річчя, а завідувач бібліотеки навчального корпусу №6 Олена Литовченко55-річчя з Дня народження. У подячному слові Дмитро Григорович, який понад 60 років працював в університеті, відзначив величезну роль колективу в його особистому, професійному, науковому житті, відповідно зупинився і на своєму внеску в розвиток alma mater.

  Декани факультетів юридичного Олена Яра та землевпорядкування Тарас Євсюков коротко доповіли про ситуацію в підрозділах, закцентували на безпекових питаннях освітнього процесу – корпус має сучасне укриття, яке є одним з кращих в університеті. Доповідачі зупинилися на кадровому забезпеченні, вступній кампанії, профорієнтаційній роботі, науковому пошуку, співпраці з роботодавцями та стейкхолдерами. Уваги потребує активізація надання послуг, проведення досліджень, наповнення спеціального фонду. Для обох факультетів завданням є розширення переліку спеціальностей, проходження акредитацій, підтримка високої якості освітнього процесу в умовах воєнного стану.

  Потому проректори доповіли про плани діяльності на травень. Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на корегуванні вартості навчання для студентів та необхідність сплати за наступний навчальний семестр до 25 травня – це є вимога договору. Окрім того, близько 2% від загальної суми наявна заборгованість за навчання в поточному семестрі, яку також необхідно ліквідувати. Протягом тижня будуть узгоджені пропозиції ННІ та факультетів щодо встановлення вартості навчання для студентів нового набору. До Дня університету проводяться закупівлі обладнання, яке потрібне для оновлення та облаштування навальних лабораторій. Відкрито декілька програм академічних обмінів для студентів, інформація про які є в структурних підрозділах, тож маємо активно до цього долучатися.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про підготовку до відзначення 126-річниці університету. 08 травня, у День пам’яті та примирення відбудеться мітинг-реквієм за загиблими захисниками України біля університетського Меморіалу слави. 10 травня НУБіП прийматиме Український союз промисловців та підприємців. 16 травня заплановано провести флешмоб до Дня вишиванки. Редакційно-видавничим відділом розроблений макет пам’ятних дощок загиблим героям-захисникам студентам, викладачам, як будуть розміщені в навчальних корпусах. Протягом травня деканати та дирекції мають відвідати гуртожитки, кімнати з метою контролю за умовами проживання, дотримання правил внутрішнього розпорядку.

  Проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха закцентувала на проведенні зустрічі 08 травня ректора Станіслава Ніколаєнка зі старостами академічних груп третього курсу, 17 травня – зустрічі з гарантами освітніх програм. Протягом місяця тривають навчально-виробничі практики студентів. З 07 по 29 травня відбуватиметься реєстрація вступників до магістратури та аспірантури на складання ЄВІ та ЄФВВ.

  Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про старт підготовки наукових проєктів для участі в конкурсі на бюджетне фінансування. 14 травня пройде фінальна частина Фестивалю студентської науки. До 30 травня мають бути підготовлені проміжні та анотовані звіти виконання наукових досліджень. Необхідно активізувати наукове консультування на госпдоговірних відносинах, адже на сьогодні укладено договорів лише на 18 мільйонів гривень. Навчально-дослідні господарства завершують весняні польові роботи, в середині місяця відбудеться засідання балансової комісії.

 

 

  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко закцентував на облаштуванні території університету, Скверу пам’яті, сформована програма створення інклюзивного середовища. У навчальних корпусах та гуртожитках тривають ремонтні роботи. Заплановано замінити мережу теплопостачання до гуртожитку № 12. Стартують роботи зі встановлення вентиляції в Оздоровчому центрі.

 

  Учений секретар Оксана Барановська представила зведений план на травень. Засідання вченої ради відбудеться 29 травня, ректорат – 24 травня. 28 травня пройдуть вибори ректора університету. 31 травня – День університету. 17 травня Бережанський та Ніжинський фахові коледжі відзначатимуть 10-річний ювілей.

  Наприкінці наради відбулася принципова розмова з деканами факультетів та директорами ННІ, у ході якої була закцентована увага на воєнному стані та поточному моменті, які вимагають підвищенної відповідальності від кожного на своєму місті. Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Перше – активна профорієнтаційна робота, оскільки воєнний стан, правила прийому залишають набір студентів під загрозою. Друге – увага до зовнішнього вигляду студентів і викладачів, дотримання Етичного кодексу. Третє – постійний контроль за перебігом навчального процесу, як з боку деканату, так і зі сторони кафедр, кураторів академічних груп. Четверте – системна, безперервна робота в гуртожитках, поліпшення побуту і виховання в студентів відповідальності. П’яте – повна мобілізація і жорстка дисципліна.

Пресслужба
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook