Викладачі й студенти-журналісти актуалізували знання з академічної доброчесності

26 квітня 2024 року

 Плагіат - це крадіжка у гарній обгортці.

Серж Гудман

    У публічному просторі однією з розглядуваних тем є тема академічної доброчесності в різних сферах буття. Однак найактивніше обговорюють питання академічної доброчесності в науці й освіті, адже списати, запозичити і «забути» вказати автора ‒ це не тільки і стільки про нечесність перед собою, колегами, це нівеляція освіти і науки. Оновлювати знання про академічну доброчесніть важливо, особливо в розрізі чинного законодавства, етичних норм використання штучного інтелекту. Саме тому 23 квітня 2024 року викладачі і студенти кафедри журналістики та мовної комунікації взяли участь відкритому науково-практичному семінарі від УкрІНТЕІ, присвяченому цій темі.

УкрІНТЕІ 23 квітня 2024 р. провів відкритий науково-практичний семінар на тему «Академічна доброчесність в сучасній освіті, науці і практиці». У цьому вебінарі взяли участь професори кафедри журналістики та мовної комунікації Тетяна СемашкоСвітлана Харченко і студенти спеціальності «Журналістика».

Спікерки вебінару кандидат педагогічних наук, ад’юнкт Міжнародної академії прикладних наук в Ломжі (Республіка Польща) Зоя Шарлович і спеціаліст Міжнародної академії прикладних наук в Ломжі (Республіка Польща) Наталія Мошенець змістовно, ґрунтовно і цікаво відповіли на запитання: як користуватися джерелами, щоб не порушувати правил авторського права, як у своїх статтях, наукових працях, на сайтах використовувати джерела із достовірною інформацією, як бути впевненому, що зміст, приведений у праці автора, належить саме йому, а не запозичений без посилання на справжнього автора та інші.

В епоху інформаційно-комунікаційних технологій, що дають можливість вільного доступу до великої кількості інформації, наголосили спікерки вебінару, важливо не втратити свої етичні якості: порядність, чесність, етичність, моральність та інші, адже саме ці якості забезпечують ключові життєві позиції, притаманні учасникам освітнього процесу.

Дякуємо організаторам за інформативний вебінар.

Каріна Танська,
студентка 2 курсу спеціальності «Журналістика»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook