ГРАН-ПРІ - ГОЛОВНА НАГОРОДА ФЕСТИВАЛЮ «ГОЛОСІЇВСЬКА ВЕСНА – 2024» В РУКАХ АГРОБІОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

30 квітня 2024 року

Вітаємо студентів агробіологічного факультету з перемогою на Міжнародному фестивалі художньої творчості «Голосіївська весна – 2024» !!!

 

Чудове свято весни, творчості і краси об'єднало всіх нас, збагатило  серця всіх учасників неймовірними емоціями та запалом до життя! Тривала підготовка, виснажливі репетиції та хвилювання, виявилися недаремними, адже, саме творча молодь агробіологічного факультету здобула найбільше визнання та бажану перемогу!

 

Студенти агробіологічного факультету вразили своїм професіоналізмом, витонченою креативністю та безмежною відданістю  справі. Найголовніше - розкрито творчі здібності, що освітлюють шляхи до майбутніх вершин успіху талановитої молоді!

 

Пробудження козацького духу, піднесення патріотизму та висвітлення мужності, стійкості й незламності українського народу – основна мета виступу студентів.

Зважаючи на те, що з давніх-давен українці славилися своєю прекрасною вродою та різнобарвною культурою, яка є втіленням духовності та сили, а українські співи та мелодії лунаючи з різних куточків рідної землі, утілюючи відлуння минулих віків передавали спадщину сакральних предків, студентами обрано до виконання українську народну пісню. Під майстерний супровід баяну Миколи Качана, голосами витонченого співу Вікторії Устенко, Владислава Блохи, Юлії Корень, Валерії Стеценко, Діани Пилип’юк прозвучала українська народна пісня «Чорні очка як терен». Це було не просто виконання, а справжня мандрівка в історію та душу українського народу, де кожна нота переплітається з емоціями та відданістю традиціям.

 

Неперевершеним та креативним для глядачів став виступ Єлизавети Титенко, яка вразила своїм сучасним виконанням пісні «В кінці греблі шумлять верби», а також ритмічною постановкою танцю у виконанні аматорського танцювального колективу студенток агробіологічного факультету, підкресленою цікавими образами.

Також Єлизавета подарувала нам ніжну мелодію «Весінній вальс» Пауля де Сенневіля. Кожен акорд, кожен крок у танцях – це не просто вияв культурної різноманітності, а й вираз гордості за нашу багату історію та невгамовний дух, що палає в серцях українського народу.

Потужним патріотичним зарядом для глядачів стало майстерне декламування авторського вірша студентом першого курсу Віктором Безносюком.


Славний наш народе, моя батьківщино

Земля козаків і батьківська хатино

Яка ж ти прекрасна , могутня і славна

Ти найкраща для мене і інших немає.

 

Простори степів , гаї та ліси ,

Все це мого народу , моєї країни.

Передали це в руки нам наші батьки

І ми не повинні це втратить , а збільшить.

 

Історія наша брати не легка .

Бідні ці землі , що довелось їм побачить.

Коли кінь без вершника додому вертавсь ,

Сльозами вмивалася старая мати.

 

І все це було так ще з давніх давен,

Ми не бажали чужого загарбать.

Жили люди в радості кожен білий день,

Але всі на наше із коса зглядались

 

Багато тут війн пройшло любі друзі,

Та що тут казати, все і досі триває!

Війна що на сході забрала безліч душ:

Молодих козаків , українських солдатів.

 

Та ми сильні й мужні, були й завжди будем .

Ворогам не вдасться нас на коліна поставить.

Ми всіх пам'ятаєм і ніщо не забудем,

Бо ми українці, а Україна нам мати.

 

У кожного в житті є цінність своя,

Спільна для нас це наша держава.

Обов'язок наш її захищать.

Захисникам я скажу сміло -- СЛАВА!

 

На завершення, з вражаючою емоційністю пролунала чарівна пісня Діани Пилип’юк - «Незалежна душа».

Голос Діани лунав у залі переплітаючись із ніжним вальсом, який виконували студенти Ярослав Голобородько, Олександра Каліна, Микита Гизимчук, Ірина Мілюкова. Ця музична композиція перенесла нас у світ мрій та вільності, нагадуючи нам про значення національного єднання та незламної волі.

Нехай наша творчість музика, спів завжди віддзеркалюють символ  національної гідності, а танці продовжують об'єднувати нас, підносячи настрій та нагадуючи, що ми – сильний та непереможний народ, гідно несучий свою спадщину через віки.

 

 

Також у рамках фестивалю представлено виставку художньої творчості, яка зачарувала глядачів своєю різноманітністю та талантом молодих митців.

В ході виставки розгорнулися роботи студентів агробіологічного факультету.

Серед яких виділяється робота Юлії Шайноги під назвою «Жалюгідне небуття у війні», що вразила своєю емоційністю та глибиною.

Пейзажні твори Любові Тхорик - «Літне поле», «Річка Рось», «Палає червоним квітом наша козацька земля», мистецькою майстерністю легко перенесли всіх нас у світ природньої краси.

Фестиваль «Голосіївська весна – 2024» здобув настільки великий розголос, що навіть майбутні абітурієнти вирішили долучитися до цієї цікавої події. Каріна Загородня, учениця Фастівського обласного ліцею представила унікально оздоблений петриківським розписом портрет могутнього Кобзара - Тараса Шевченка.

Участь у фестивалі майбутніх абітурієнтів є результатом плідної праці та якісної профорієнтаційної роботи агробіологічного факультету. Залучення абітурієнтів до таких заходів відіграє надзвичайно важливу роль у формуванні вибору їх майбутнього шляху, дозволяє глибше зрозуміти можливості та перспективи навчання на агробіологічному факультеті. Каріна Загородня відвідала наш університет під час дня відкритих дверей, її зацікавленість та ентузіазм виявлені нашим факультетом свідчать про впевненість у правильності вибору та бажання здобути знання у цій сфері. Адже наші студенти мають не тільки високий інтелектуальний рівень а й творчий підхід. Креативне мислення та творчий підхід до будь-якого питання, запорука успішного майбутнього!

 

Окремо висловлюємо вдячність ректорату Національного університету біоресурсів і природокористування України, організаційному комітету фестивалю, кафедрі культурології, деканату агробіологічного факультету за їхню невтомну допомогу та підтримку.

Велика подяка і низький уклін усім нашим захисникам за можливість проведення цього важливого заходу!

Слава Україні!

 

  

Тхорик Любов,

Голова Сенату студентської організації

агробіологічного факультету

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook